Ekonomski značaj regionalnog puta Tedin Han-Križ

18.08.2020. 16:32 / Izvor: SRNA
Ekonomski značaj regionalnog puta Tedin Han-Križ

Dodik je najavio da će, po okančanju radova, ova dionica po kvalitetu biti u rangu magistralnog puta.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik obišao je danas lokaciju na kojoj se gradi regionalni put Tedin Han-Križ, poddionica Zelenkovići-Donji Vitkovci, u dužini od 8,2 kilometra, i najavio punu podršku realizaciji ovog projekta.

Dodik je najavio da će, po okančanju radova, ova dionica po kvalitetu biti u rangu magistralnog puta, jer će asfalt biti širine oko šest metara sa dvije bankine od po jednog metra.

On je ukazao na ekonomski značaj ove dionice puta za lokalno stanovništvo i njegov dodatni razvoj, te izrazio nadu da će problema u vezi sa imovinsko-pravnim odnosima biti što manje i da će ljudi imati razumijevanja.

Obraćajući se prisutnima, Dodik je rekao da je u opštinu Stanari uloženo više miliona maraka.

"Želim da vam se zahvalim za povjerenje koje imate u Republiku, opštinu i načelnika koji je uspješno sa mnom i Vladom Republike Srpske sarađivao u prethodnom periodu", rekao je Dodik, koji je i lider SNSD-a.

On očekuje da će građani na predstojećim lokalnim izborima prepoznati dosadašnji rad načelnika opštine Dušana Panića, ukazujući da samo sinergija lokalnog i republičkog nivoa može dovesti do razvoja.

Dodik je naveo kao primjer Doboj u koji se, zahvaljujući sinergiji dva nivoa vlasti, do sada slilo 700.000.000 KM investicija.

On je podsjetio da je u Stanarima izgrađena Termoeletrana zahvaljujući i naporima Vlade Srpske i njenih institucija, te potvrdio da će ova lokalna zajednica biti priključena na auto-put, što će je učiniti dovoljno primamljivom za investicije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije