Gdje će biti izgrađen trebinjski aerodrom?

24.08.2020. 07:37 / Izvor: BHRT
Gdje će biti izgrađen trebinjski aerodrom?

Uskoro bi trebalo da se zna tačna lokacija izgradnje trebinjskog aerodroma.

Uskoro bi trebalo da se zna tačna lokacija izgradnje trebinjskog aerodroma. Izbor je između sela Mionići i zubačkog platoa na području Trebinja, ili na području gatačke opštine. Prema najavama potpredsjednika Vlade Srbije Zorane Mihajlović, avioni bi sa hercegovačkog aerodroma trebalo da polete 2022. godine. I prije je bilo najava izgradnje aerodroma kod Trebinja.

Prostor između sela Mionići i sela Duži na području trebinjske opštine, pedesetih godina prošlog vijeka se ispitivao radi izgradnje aerodroma, ali ondašnja politika je odlučila da taj aerodrom bude na Ćilipima.

"Na ovom mjestu, kuda je novi put prošao, godinu dana je mjereno vrijeme i po danu i po noći, nije bilo nijedne minute da avion nije mogao da sleti. Šezdesetih godina je to snimano i onde je iz nekih razloga, političkih ilii drugih, aerodrom prešao na Ćilipe. Tu je ostala za uspomenu meterološka stanica, danas je srušena, nema je više", kaže Tomislav Ljubibratić, selo Ljubovo – Duži:

Za prostor Zubačkog platoa, prije više od deset godina govorili su da će biti izgrađen trebinjski aerodrom. Uloženo je 1,6 miliona KM u različite studije, a zanimljivo je da je 2011. godine ondašnji i današnji predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske rekao da se povećao broj putnika.

"Turisti kojih očigledno ima, a to da ih ima govori i aerodrom Trebinje koji je gotovo udvostučio broj putnika u odnosu na 2011. godinu", ističe Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (2011. godina)

Htjeli priznati, ili ne, ovo je istina, jer nula plus nula daje nulu. Hercegovcima preostaje da čekaju odluku o tome gdje će se aerodrom graditi i, naravno, da počne izgradnja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije