Na području Banovića uspješno se realizuju mnogobrojni projekti

07.09.2020. 07:45 / Izvor: Akta.ba
Na području Banovića uspješno se realizuju mnogobrojni projekti

Prema riječima općinskog načelnika Midhata Husići, ovo je samo jedan od projekata koji se implementira na području mjesne zajednice Tulovići.

Na području opštine Banovići u posljednje vrijeme uspješno se realizuju mnogobrojni projekti, među kojima je najviše onih koji su vezani za putnu infrastrukturu. S tim u vezi, danas je završena rekonstrukcija i asfaltiranje dionice Salihbašići u mjesnoj zajednici Tulovići.

Dakle, izvršeno je potpuno uređenje ulice koje podrazumijeva pripremne radove, odvodnju površinskih voda sa PVC cijevima, ugradnjom slivnih rešetki, izgradnom betonskog potpornog zida dužine 65 metara, izgradnjom ivičnjaka dužine 33 metra,  postavljanje asfaltne površine i druge prateće radove.

Radovi na ovoj dionici u vrijednosti od 75 hiljada KM u potpunosti su finansirani iz budžeta Općine Banovići. Izvođač radova je firma „Rial-Šped“ d.o.o. iz Doboj Istoka.

Prema riječima općinskog načelnika Midhata Husića, ovo je samo jedan od projekata koji se implementira na području mjesne zajednice Tulovići.

"Uradili smo već jednu dionicu u Donjim Brigićima, a takođe je u toku izvođenje radova na vodovodu u Delićima. Kada sve saberemo u ovoj godini se investira preko 200 hiljada KM u mjesnoj zajednici Tulovići", kazao je načelnik Husić.

Aktuelni radovi na još nekoliko projekata

Pored ovih projekata, na području opštine Banovići u toku su pripremni radovi u okviru projekta uređenja dva kraka u mjesnoj zajednici Banovići Selo u naselju Selo II, zatim izgradnja zgrade za potrebe mjesne zajednice u Stražbenici i Aljkovići, radovi na izgradnji javne rasvjete u naselju Brezici u mjesnoj zajednici Grad III, izgradnja vodovodne mreže na području poslovne zone Sadnice u Banovići Selu, te zamjena krovoporkivača sa termoizolacijom na pet kolektivnih stambenih objekata u gradskom području.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije