U projekte rekonstrukcije Gradskog stadiona "Luke" Visoko uloženo oko milion KM

09.09.2020. 11:42 / Izvor: Akta.ba
U projekte rekonstrukcije Gradskog stadiona 'Luke' Visoko uloženo oko milion KM

Sigurnost terena, uposlenika i sportaša na visokom je nivou. Osigurano je ugradnjom video nadzora i alarmnog sistema.

Služba za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke Grada Visoko zajedno sa menadžmentom JU “Centar za kulturu, sport i informisanje”, a uz podršku gradonačelnice Amre Babić, kontinuirano ulaže u infrastrukturne projekte u Gradski stadion “Luke” Visoko.

Prepoznavajući značaj i vrijednost sporta za Grad Visoko, u proteklom periodu u stadion “Luke” uložena su značajna sredstva za rekonstrukciju i unaprijeđenje uslova za treniranje.

Tako je, najveći projekat u okviru uređenja ambijenta za sportiste bila izgradnja pomoćnog terena sa umjetnom travom.

Urađena je rekonstrukcija svlačionica Gradskog stadiona „Luke“ koja omogućava ugodnije uslove sportistima prije i nakon treninga.

Instalacija plastičnih stolica na tribine bila je jedan od vrijednih projekata u proteklom periodu. Suština renoviranja i modernizacije tribina značajna je za sve posjetioce utakmica i naše građane ali i goste koji podržavaju visočki sport.

Za rukometaše, realizovan je projekat asfaltiranja rukometnog stadiona. Poboljšana je funkcionalost travnjaka na Gradskom stadionu „Luke“ te je izvršena ugradnja sistema za navodnjavanje.

Novo rješenje osvjetljenja stadiona bazirano je na LED tehnologiji, a generalni pristup ove ideje je manja potrošnja energije i stvaranje boljih uvjeta za razvoj sporta. S tim u vezi, izvršena je ugradnja led reflektora.

Urađena je sanacija terena, što podrazumjeva čepiranje, busjenovanje, bacanje kvarca i trave. Također, urađeno je krečenje i farbanje svih željeznih i betonskih djelova, opremanje fitnes centra, izgradnja ulične rasvjete i zamjena djela stolarije.

Sigurnost terena, uposlenika i sportaša na visokom je nivou. Osigurano je ugradnjom video nadzora i alarmnog sistema.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije