Pola miliona KM za obnovu dvorane Mejdan

09.09.2020. 13:42 / Izvor: Akta.ba
Pola miliona KM za obnovu dvorane Mejdan

Imamović i Khoshmukhamedov su iskazali zadovoljstvo dosadašnjom dobrom saradnjom Grada Tuzle i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija – UNDP.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, sa saradnicima razgovarao je sa zamjenikom rezidentne predstavnice Razvojnog programa Ujedinjenih nacija - UNDP u Bosni i Hercegovini,  Sukhrobom Khoshmukhamedovim i saradnicima, Sinišom Rodićem i Sinišom Ubiparipovićem.

Imamović i Khoshmukhamedov su iskazali zadovoljstvo dosadašnjom dobrom saradnjom Grada Tuzle i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija – UNDP.

"Imamo kvalitetnu saradnju sa Gradom Tuzlom i to u nekoliko sektora: energija i okoliš, održivi ruralni razvoj, dobro upravljanje i drugo. Današnjom posjetom započinjemo novu fazu saradnje u oblasti energije i okoliša i u narednom periodu ćemo proširiti našu saradnju u ovoj oblasti, prije svega vezano za energetsku efikasnost dvorane Mejdan", izjavio je Sukhrob Khoshmukhamedov.

Nakon sastanka u gradskoj upravi, delegacije Grada Tuzle i UNDP u BiH posjetili su SKPC Mejdan, gdje su, simbolično, u oštećenoj sali Mejdana, Imamović i Khoshmukhamedov potpisali Sporazum o finansiranju projekta, u okviru kojeg će biti realizovana obnova objekta SKPC Mejdan.

Zadovoljstvo potpisanim Sporazumom izrazio je gradonačelnik Imamović.

"Ovo je prvi korak u zajedničkoj namjeri Grada Tuzle i UNDP u BiH, da Mejdan u konačnici, već iduće godine bude bolji nego što je bio prije poplave. U ovoj prvoj fazi planiramo sanirati uzroke i posljedice poplave, a cilj nam je da se Mejdan obnovi tako da bude mnogo održiviji, da ima manje troškove i da bude energetski efikasan objekat. Energetska efikasnost je štednja, dio zelene ekonomije i našeg ukupnog razvoja, a u okviru ovog projekta radićemo i na unapređenju energetske efikasnosti objekta Mejdana. Danas smo potpisali Sporazum i to je samo prvi korak, u kojem ćemo zajedno uložiti oko pola miliona KM, a onda ćemo u narednoj budžetskoj i kalendarskoj godini nastaviti sa novim ulaganjima u obnovu Mejdana", rekao je on.

Nakon potpisivanja Sporazuma, predstavnici Grada Tuzle i UNDP u BiH su posjetili kompleks Panonika i Solanu, gdje su sreli sa direktorom Bakirom Smailagićem i izvršnom direktoricom Melihom Rizvic. Direktor Solane je gostima predstavio Solanu, a posebno Muzej solarstva i pogon stare Fabrike soli.

Tokom posjete Solani, razgovaralo se o saradnji i mogućnostima obnove Muzeja solarstva i stare Fabrike soli.

Pored Imamovića, sastancima su prisustvovali Zijad Lugavić, pomoćnik gradonačelnika za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu, Vedran Lakić, savjetnik gradonačelnika, Svjetlana Kakeš, šefica Stručne službe za poslove gradonačelnika i Jasenko Elezović, direktor JP SKPC Mejdan.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije