U Ribniku se gradi bioskop, pozorište i prvi vrtić

10.09.2020. 09:12 / Izvor: Glas Srpske
U Ribniku se gradi bioskop, pozorište i prvi vrtić

Dotrajali objekat nekadašnje "Ribničanke", preduzeća za proizvodnju konfekcije i promet robe, koji se nalazi u centru opštine Ribnik uskoro bi mogao biti prenamjenovan.

Dotrajali objekat nekadašnje "Ribničanke", preduzeća za proizvodnju konfekcije i promet robe, koji se nalazi u centru opštine Ribnik uskoro bi mogao biti prenamjenovan u kancelarijski prostor i modernu multifunkcionalnu dvoranu, u sklopu koje bi, između ostalog, radili bioskop i pozorište.

Ključ u bravu objekta akcionarskog društva Ribničanka stavljen je prije mnogo godina, a ovo ljeto zgrada je prešla u vlasništvo opštine, koja nije čekala da sa projektom za rekonstrukciju aplicira kod evropskih fondova. Načelnik Ribnika Nebojša Karać kaže da su imovinsko-pravni odnosi za zgradu bivše Ribničanke konačno riješeni, čime su stvoreni uslovi za rekonstrukciju i stavljanje u novu namjenu.

"Objekat je u veoma lošem stanju. Neophodno je zamijeniti stolariju i uraditi novi krov. Sa rekonstrukcijom krećemo čim dobijemo zeleno svjetlo evropskih fondova, a naš plan je da dio objekta bude namijenjen za kancelarije, u kojima bi bili lokalni predstavnici svi republičkih institucija, kako bi našim sugrađanima sve bilo na jednom mjestu", objasnio je Karać.

Dodao je da je ideja da u drugom dijelu objekta naprave multifunkcionalnu dvoranu, odnosno Dom kulture u sklopu kojeg bi bio bioskop, pozorište, konferencijska sala i drugi sadržaji.

Da centar ove lokalne zajednice polako poprima novo ruho, pokazuje i činjenica da će do kraja godine biti urađena kompletna fasada i postavljena nova stolarija na zgradi opštine, kao i rasvjeta.

"U narednim mjesecima planiramo da sredimo još jedan dio, tako da bi do kraja godine kompletan centar ove opštine mogao dobiti novi izgled", ispričao je Karać.

Ono što je jako značajno za sugrađane, posebno roditelje predškolskog uzrasta, jeste to što se privodi kraju izgradnja prvog vrtića, u koji će biti smješteno 65 mališana.

"Vrtić gradimo sa vladama Srpske i Srbije, koja je nedavno za završetak radova donirala 80.000 maraka. Vrtić bi kroz mjesec dana trebao biti potpuno opremljen i otvoren", kazao je Karać i dodao da je još samo ostalo da se opremi i Vatrogasni dom, koji će moći da koriste i okolne opštine. 

Turizam

Nebojša Karać, koji je na mjesto načelnika Opštine došao lani, nakon što je na referendumu opozvan prethodni načelnik, kaže da planiraju ozbiljno da radi i na razvoju turizma, jer imaju ogroman potencijal.

"Cilj nam je takođe da poljoprivrednu proizvodnju podignemo na viši nivo", rekao je Karać.

Foto: Glas Srpske

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije