Završeni radovi na izgradnji kanalizacionog kolektora u naselju Plješevica

12.09.2020. 08:16 / Izvor: Akta.ba
Završeni radovi na izgradnji kanalizacionog kolektora u naselju Plješevica

Komisija je kao najpovoljnijeg izvođača odabrala Atlas-D d.o.o. Visoko sa kojim je sačinjen Ugovor vrijedan 132.554,14 KM sa PDV-om.

Služba za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke Grada Visoko, u skladu sa upućenim prioritetnim zahtjevom MZ Buci za izgradnju kanalizacionog kolektora u naselju Plješevica, raspisala je Javni poziv za odabir izvođača radova. 

Komisija je kao najpovoljnijeg izvođača odabrala „Atlas-D“ d.o.o. Visoko sa kojim je sačinjen Ugovor vrijedan 132.554,14 KM sa PDV-om. Nadzor na realizaciji ovog projekta vrši „Perspektiva-injžinjering“ d.o.o. Visoko.

Realizacija ugovorenog projekta obuhvatala je sljedeće radove: Izgradnja primarnog kolektora Ø500mm za prihvat i odvod otpadnih voda stanovništva i odvođenje oborinske vode sa saobraćajnice u dužini 310 metara do septičke jame, u kojoj će se prečišćavati otpadne vode. U sklopu radova ugrađena su reviziona okna s poklopcima.

Prethodne aktivnosti u cilju implementacije ovog projekta koje je Grad Visoko putem Službe za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke, već ranije je provodio su: Izrada projektno-tehničke dokumentacije za ovaj izuzetno zahtjevan projekat, proveden je Javni poziv za odabir projektanta, pribavljeno je Odobrenja za građenje u čijem postupku je revidovana projektno-tehnička dokumentacija, te su pribavljene sve propisane saglasnosti, kao i rješavanje imovinsko pravnih odnosa.

Nakon pribavljenog odobrenja za građenje pristupilo se postupku implementacije projekta “Izgradnja kanalizacionog kolektora u naselju Plješevica”, koji je uspješno završen i predat na korištenje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije