U toku radovi na projektu vodosnabdijevanja u naseljima Ravne i Paljike

15.09.2020. 16:55 / Izvor: Akta.ba
U toku radovi na projektu vodosnabdijevanja u naseljima Ravne i Paljike

Sredstva za realizaciju ovog projekta obezbijeđena su Programom kapitalnih ulaganja.

Služba za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke Grada Visoko provela je postupak javne nabavke u cilju izbora najpovoljnijeg izvođača radova na realizaciji projekta Podrška projektu vodosnabdijevanja naselja Ravne i Paljike.

Kao najpovoljniji izvođač za izvođenje radova izabrana je grupa ponuđača MIMAS-ING d.o.o. Sarajevo i JKP "Visoko" d.o.o. Visoko. Stručni nadzor nad izvođenjem radova provodi firma "PERSPEKTIVA-inženjering" d.o.o. Visoko.

Sredstva za realizaciju ovog projekta obezbijeđena su Programom kapitalnih ulaganja u infrastrukturu iz Budžeta Grada Visoko za 2020. godinu. Ugovorena vrijednost radova iznosi 174.838,84KM sa PDV-om.

Radovi obuhvataju polaganje primarnog cjevovoda dužine 2.121,0 m sa pripadajućim fazonskim komadima.

zvođenje radova vrši se prema propisanim zakonskim regulativama i uslovima za građenje, a rok izvođenja radova je 45 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao.

Za stanovnike naselja Ravne i Paljike realizacija projekta vodosnabdijevanja vrlo je značajna. Ovim projektom riješit će se osnovna životna potreba, potreba za pitkom vodom u dovoljnim količinama.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije