Sokolac: Za uređenje fasada prijavila se 21 zajednica etažnih vlasnika

26.09.2020. 09:26 / Izvor: SRNA
Sokolac: Za uređenje fasada prijavila se 21 zajednica etažnih vlasnika

Opština Sokolac raspisala je 15. avgusta javni poziv za sufinansiranje uređenja fasada na stambenim zgradama

Na javni poziv opštine Sokolac za sufinansiranje uređenja fasada na stambenim zgradama, koji je zaključen 25. septembra, prijavila se 21 zajednica etažnih vlasnika.

Opština Sokolac raspisala je 15. avgusta javni poziv za sufinansiranje uređenja fasada na stambenim zgradama, a maksimalan iznos koji može da bude odobren za jednu zajednicu etažnih vlasnika je od 10.000 KM do 30.000 KM. 

Riječ je o projektu estetskog uređenja fasada i poboljšanja energetske efikasnosti, a pravo učešća su imale sve registrovane zajednice etažnih vlasnika. 

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica izrazio je zadovoljstvo što je poziv da se zajedničkim snagama urede stare fasade prihvatio i jedan broj privrednika, kao i pojedinaca koji se bave politikom.

"Privrednici shvataju da su i oni dio lokalne zajednice i žele da doprinesu da živimo u ljepšem, boljem i sigurnijem okruženju", rekao je Bjelica Srni.

Nakon što su, u okviru projekta energetske efikasnosti, uređeni objekti škola, sprovedeni konkursi za vrtić i zgradu opštine, aktivnosti uređenja fasada se nastavljaju i u saradnji sa zajednicama etažnih vlasnika.

Bjelica je naglasio da je opština Sokolac ušla u program energetske efikasnosti i da će nastaviti aktivnosti dok ne završi sve što je planirano.

On je izrazio uvjerenje da će realizacija ovog programa početi iduće sedmice na objektima vrtića i na zgradi opštine Sokolac.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije