Aerodrom u Bihaću dobio glavni projekat, pogledajte kako će izgledati terminal

12.10.2020. 09:28 / Izvor: Akta.ba
Aerodrom u Bihaću dobio glavni projekat, pogledajte kako će izgledati terminal

Nakon što je u septembru dobio okolištu dozvolu, Aerodrom Bihać dobio je i glavni projekat koji je uradila bihaćka firma Euroing.

Nakon što je u septembru dobio okolištu dozvolu, Aerodrom Bihać dobio je i glavni projekat koji je uradila firma Euroing Bihać.

Projekat obuhvata arhitektonsku fazu, konstrukciju, vodovod i kanalizaciju, elektroinstalacije, mašinske instalacije, elaborate zaštite od požara i zaštite na radu za sve objekte, terminal, kontrolni toranj, hangare, vatrogasne brigade, terminal avionskog goriva, zimsku službu i komplet pistu sa rulnicama i svom pripadajućom infrastrukturom, prilaznim saobraćajnicama i parkinzima po svim gore navedenim fazama.

"Idejnim projektom i okolišnom dozvolom smo na korak do urbanističke saglasnosti, a glavnim projektom i urbanističkom dozvolom ćemo stvoriti uvjete za izdavanje građevinske dozvole, koja će obavezati Vladu FBiH da finansira daljnju izgradnju aerodroma ili se zaduži kao što to čini za druge slične infrastrukturne projekte, jer je vrijeme da se država oduži Krajišnicima za akcize na gorivo kao i putarine", kazao je v.d. direktor Javnog preduzeća Aerodrom Bihać Adnan Bajrić, prenose USnovosti.

Naveo je da bi ovaj projekat, ukoliko se ispune svi potrebni uslovi, mogao biti realizovan u naredne tri godine.

Podsjetimo, objekti koji će se nalaziti u sklopu aerodroma su: zgrada terminala, kontrolni toranj, vatrogasna služba, zimska služba, garaža, radionica, objekat voditelja terminala, nadstresnica za tank, rezervoari, hangar, kontrola prolaza, energetski blok.

 

 

 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije