USK: Prezentacija potencijalnih projekata javno-privatnog partnerstva

24.10.2020. 09:22 / Izvor: Akta.ba
USK: Prezentacija potencijalnih projekata javno-privatnog partnerstva

Članovi ministarstva privrede Unsko-sanskog kantona su održali radni sastanak sa potencijalnim privatnim partnerima kojima su predstavljene projektne ideje za provedbu projekata po modelu javno-privatnog partnerstva.

Članovi ministarstva privrede Unsko-sanskog kantona su održali radni sastanak sa potencijalnim privatnim partnerima kojima su predstavljene projektne ideje za provedbu projekata po modelu javno-privatnog partnerstva.

Naime, Vlada i Skupština Unsko-sanskog kantona donijeli su novi pravni okvir vezano za provedbu projekta po modelu javno-privatnog partnerstva, a na tu temu sa različitim zainteresiranim stranama održano je već nekoliko sastanka, odnosno 9.9.2020. godine održana je prezentacija Zakona i uredbe o javno-privatnom partnerstvu, nakon čega su javna tijela kantonalnog i lokalnog nivoa, tj. kantonalni organi uprave, gradovi, općine, javne ustanove i ostale zainteresirane strane, pozvani da dostave svoje projektne ideje. 

Iste su pojedinačno razmatrane na sastanku održanom 7.10.2020. godine, a kao naredni korak planirano je te iste ideje pripremljene od strane javnog sektora prezentirati privatnim partnerima  - potencijalnim investitorima.

Sastanak je bilo prilika da se privatnom sektoru prije svega prezentira status donesenih propisa i aktivnosti koje su do sada provedene, da im se predstavi 12 projektnih ideja, te da se od njih dobije povratna informacija o njihovoj eventualnoj zainteresiranosti.

Sve aktivnosti su podržane od strane projekta Općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG) koji financira Vlada Švicarske a provodi UNDP u BiH.

 

 
 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije