Treća adaptacija krovova na zgradama za koje je Grad Visoko dodijelio sredstva

28.10.2020. 15:47 / Izvor: Akta.ba
Treća adaptacija krovova na zgradama za koje je Grad Visoko dodijelio sredstva

U Visokom je potpisan Ugovor o izvođenju građevinsko-zanatskih radova na adaptacija krova zgrade.

U Visokom je potpisan Ugovor o izvođenju građevinsko-zanatskih radova na adaptacija krova zgrade.

Ugovor je potpisan između JKP "VISOKO" kao Upravitelja i Obrt  "ADY" Visoko, a potpisao ga je Mirnes Fatić šef Službe za poslove stambenog upraviteljstva i održavanje objekata Grada Visoko i Mirza Lisak direktora Obrta "ADY" Visoko.

Potpisani Ugovor odnosi se na realizaciju građevinsko-zanatskih radova na adaptaciji krova na zgradi KS-64, a koja se nalazi na adresi Aleja šehida Resula, br. 17.

Radove će izvoditi firma Obrt "ADY" Visoko kao najpovoljniji ponuđač, a ukupna vrijednost radova na pomenutoj adaptaciji iznosi: 9.100,00 KM.

U sklopu građevinsko-zanatskih radova na navedenoj zgradi izvršit će se: demontaža salonita, izrada i ugradnja horizontalnih oluka, izrada i ugradnja trapezastog lima TR 40/0,50 mm, izrada i ugradnja samara RŠ 415, izrada i ugradnja oluk lajsne RŠ 250, izrada i ugradnja linijskih snjegobrana, izrada i ugradnja opšava dimnjaka i izrada i ugradnja vertikalnih oluka.

Radovi na navedenoj zgradi  realizuju se kao treći projekat nadležne službe, od kada su dodijeljena sredstva od Grada Visoko u iznosu od 40.000,00 KM koja su namijenjena za adaptacije krovova na 11 zgrada (skidanje azbestnih krovova sa zgrada i druge adaptacije na navedenim zgradama) na području grada Visoko.

Početak izvođenja radova prema planu i programu realizovat će se u narednom periodu u skladu sa vremenskim uslovima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije