Započela izgradnja mostarskog skywalka vrijednog 40 hiljada KM

13.11.2020. 09:14 / Izvor: bljesak.info
Započela izgradnja mostarskog skywalka vrijednog 40 hiljada KM

lanirana šetnica iznad tla bi trebala biti visoka oko 15 metara, gdje će biti otprilike 35 metara prostora za šetnju.

Započela je izgradnja vidikovca 'skywalk' na brdu Fortica iznad Mostara vrijednog oko 40 hiljada KM. Vidikovac se gradi zahvaljujući suradnji Grada Mostara i Razvojnog programa Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini (UNDP) te brdsko-biciklističkog udruženja MTBA Mostar.

Izvođač radova je HP Investing d.o.o. Mostar, dok Grad projekt sufinancira sa 17.500 KM, priopćeno je u srijedu iz Gradske uprave. 

Planirani su radovi na izradi metalne konstrukcije vidikovca, izrada temelja, ugradnja staklenog poda, izrada pristupnog stepeništa i rasvjete.

Projekt vidikovca, tvrde, predstavljat će turističku atrakciju, ne samo u Gradu Mostaru već i u široj zajednici, i tako doprinijeti unaprijeđenu turističke infrastrukture i proširenje ponude turističkih usluga duž staza Via Dinarice.

Jačanje ponude, misao je vodilja i u udruženju MTBA koje je na Fortici već izgradilo avanturistički sadržaj.

''Trudimo se da proširimo i uvedemo nešto novo, zato što ljudi dolaze, posjećuju, uvijek traže nešto novo.  Najveća atrakcija je pogled na grad i mi ga pokušavamo što više iskoristiti i učiniti pristupačnijim ljudima. Šetnice, staze i vidikovci su nešto što je usmjereno da ljudima omogući da što lakše mogu doći do tih mjesta'', rekao je ranije za Bljesak.info predsjednik udruženja Đani Rahimić.

Planirana šetnica, kazao je, iznad tla bi trebala biti visoka oko 15 metara, gdje će biti otprilike 35 metara prostora za šetnju, a bit će u obliku potkovice. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije