Rekonstrukcijom robne kuće u Širokom Brijegu planirana i dogradnja

17.11.2020. 08:00 / Izvor: Akta.ba
Rekonstrukcijom robne kuće u Širokom Brijegu planirana i dogradnja

Dogradnja se planira na postojećem objektu na jugoistočnoj strani, dok postojeći objekt zadržava svoju namjenu

Gradonačelnik grada Širokog Brijega zakazao je javnu raspravu oprijedlogu urbanističko-tehničkih uvjeta za parcelaciju zemljišta i rekonstrukciju robne kuće.

Prijedlog urbanističko-tehničkih uvjeta za parcelaciju zemljišta i rekonstrukciju robne kuće, Široki Brijeg upućen je na javnu raspravu u trajanju od 16.11.2020. godine do 14.12.2020. godine.

U tijeku trajanja javne rasprave izložit će se na javni uvid: tekstualni dio, grafički dio i izvod iz idejnog arhitektonsko-urbanističkog projekta u sklopu kojeg uključeno i uređenje Trga Ante Starčevića sa okolnim javnim prostorom.

Javno izlaganje od strane izrađivača idejnog projekta održat će se 24.11.2020. godine u 12 sati u vijećnici Grada Širokog Brijega.

Idejni arhitektonsko urbanistički projekt urađen od strane autora Pere Ćeškića d.i.a., Borisa Solde d.i.a. sa suradnikom Matom Skokom d.i.a. od rujna 2020. godine.

Prema projektu, dogradnja se planira na postojećem objektu na jugoistočnoj strani, dok postojeći objekt zadržava svoju namjenu (poslovna + javno sklonište u suterenu).

Namjena dogradnje je stambeno-poslovna, od toga podrum – parking + ostave, suteren –gospodarski prostor, prizemlje - poslovni prostor, 1-5 kat stambeni prostor (6 stambenih jedinica), a postojeći objekt zadržava svoju namjenu (poslovna + javno sklonište u suterenu) uz sanaciju i restauraciju.

Rekonstrukcija robne kuće u sklopu uređenja centralnog dijela grada od Trga Širokobrijeških žrtava rata do hotela „Park“, uključujući sve javne površine uz spomenutu prometnu dionicu kao i prostor bivšeg kolodvora i parkingprostora.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije