Drašković povlači sve investicije i djelatnosti iz Hercegovine?

18.11.2020. 10:38 / Izvor: Akta.ba
Drašković povlači sve investicije i djelatnosti iz Hercegovine?

Od nadležnih je zatražio da na ovo odgovore do 15. decembra.

Samo dan nakon što su preliminarni rezultati loklanih izbora pokazali da kandidati Hercegovačkog narodnog pokreta nisu dobili dovoljno povjerenje Trebinjaca da uđu u Skupštinu grada, Rodoljub Drašković je uputio čestitku gradonačelniku Trebinja Mirku Ćuriću i predsjedniku gradskog SNSD Luki Petroviću za izbornu pobjedu. 

U čestitki upućenoj i, kako je naveo, javnosti Hercegovine, Knez Hercegovine je, po tko zna koji put, ponovio da povlači investicijske projekte iz ove regije.

"Ostajem dosljedan sebi da ću, ukoliko ne dođe do promjene društevno-političkog sustava i privrednog ozračja, povući investicijske projekte i privredne djelatnosti iz Hercegovine. Gimnaziju u Trebinju završit ću u roku od pet do deset godina, ovisno od financijske situacije", naveo je predsjednik koncerna Swisslion i Hercegovačkog narodnog pokreta, prenosi srpskainfo.

On u čestitci dodaje kako SL Group d.o.o. Novi Sad poklanja Vladi RS ili Hidroelektranama na Trebišnjici 64.31 posto akcija u Industriji alata Trebinje, uz obvezu da plate Swisslionu Novi Sad preko 8,7 milijuna eura koliko je SL Group d.o.o. Novi Sad uložio u trebinjsku alatnicu.

Drašković je ponudio i prodaju tvorničke hale u Nevesinju, kako bi, kako je naveo "došli do poslovne infrastrukture radi realizacije programa gospodarskog razvoja Nevesinja".

Od nadležnih je zatražio da na ovo odgovore do 15. decembra.

"U protivnom Swisslion Group će 21. decembra blokirati poslovne račune IAT i pokrenuti zakonsku naplatu svojih potraživanja. Morate biti svjesni svoje društvene odgovornosti. Svjesni ste da IAT ide u stečaj i likvidaciju. Nije isključeno da će prehrambena industrija u Trebinju doživjeti sudbinu fabrike u Nevesinju", poručio je Drašković.

Predsjednik trebinjskog Gradskog odbora SNSD Luka Petrović poručio je Rodoljubu Draškoviću da prvo državi izmiri dug od 16 miliona KM i kamate koje potiču još od vremena jeftine kupovine cjelokupne imovine Industrije alata Trebinje, nakon čega može da se povuče iz ove firme kao što je najavio.

"Grad Trebinje i Republika Srpska do sada činili sve na stvaranju preduvjeta za razoj investicija tvrtke Swisslion i brojnim programima i pogodnostima poticali Draškovića i ostale privrednike u našem gradu", rekao je Petrović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije