Dogovorena izgradnja "Outdoor centra Skakavac"

16.12.2020. 07:43 / Izvor: Akta.ba
Dogovorena izgradnja 'Outdoor centra Skakavac'

Delegacije Turističke zajednice Kantona Sarajevo i planinarskog društva Skakavac Sarajevo danas su dogovorile saradnju na uspostavljanju i izgradnji Turističko-sportsko-edukativnog centra za aktivnosti na otvorenom.

Delegacije Turističke zajednice Kantona Sarajevo i planinarskog društva Skakavac Sarajevo danas su dogovorile saradnju na uspostavljanju i izgradnji Turističko-sportsko-edukativnog centra za aktivnosti na otvorenom "Outdoor centar-Skakavac".

Naime, kroz koncept Outdoor centra, čija je uspostava planirana na granici sa spomenikom prirode Skakavac, inostranim i domaćim posjetiocima kao i svim građanima Sarajeva, ponudit će se jedan novi atraktivni turistički sadržaj i ponuda koji će Grad Sarajevo postaviti kao lidera u promovisanju outdoor turizma u zemljama regiona, saopćeno je iz Turističke zajednice KS.

Planirano je da centar posjetiocima ponudi outdoor sportske sadržaje kao što su brdski biciklizam, planinarenje, sportsko penjanje, zip line i mnoge druge, ali i mogućnost smještaja i odmora u netaknutoj prirodi. 

S obzirom da je uspostava centra planirana na lokalitetu koji je na samo deset kilometara zračne linije od centra Grada Sarajeva, stanovnici glavnog grada za nepunih pola sata imat će priliku naći se u netaknutoj prirodi i tako upoznati sve ljepote koje su im do sada bile nepoznate.

Predsjedavajući Povjerenstva u Turističkoj zajednici KS Mufik Muslić je istakao da razvoj bitne privredne grane Kantona Sarajevo-turizma u budućem periodu ovisi o novim atraktivnim sadržajima koji će obogatiti turističku ponudu, u čemu prednjači outdoor-sportski turizama, te da je Sarajevo jedan od rijetkih gradova u svijetu koji svim svojim posjetiocima osim razgledanja bogatih kulturnih i historijskih znamenitosti može ponuditi aktivan odmor u netaknutoj prirodi.

U narednim danima planirano je potpisivanje ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji imeđu Turističke zajednice Kantona Sarajevo i Planinarskog društva Skakavac Sarajevo kao temelja za buduće zajedničke aktivnosti od značaja za razvoj i unapređenje turizma u Kantonu Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije