Prioritet izgradnja autoputa Banja Luka-Beograd

17.02.2021. 08:09 / Izvor: SRNA
Prioritet izgradnja autoputa Banja Luka-Beograd

Na sastanku ministra saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljka Ćorića i direktora "Autoputeva Republike Srpske" Dušana Topića istaknuto je da je izgradnja auto-puta Banjaluka-Beograd prioritet.

Na sastanku ministra saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljka Ćorića i direktora "Autoputeva Republike Srpske" Dušana Topića istaknuto je da je izgradnja auto-puta Banjaluka-Beograd prioritet i da je Republika Srpska čvrsto opredijeljena da što prije poveže ova dva grada.

Na sastanku je razgovarano o kapitalnim projektima izgradnje mreže auto-puteva na teritoriji Republike Srpske i ubrzavanju dinamike na pripremi dokumentacije i izgradnji infrastrukture, sa akcentom na izgradnju dionice auto-puta Banjaluka-Beograd, Banjaluka-Prijedor, izgradnju Koridora "5C" i mosta na rijeci Savi.

Ćorić se upoznao o infastrukturnim projektima, planovima i dinamikom izgradnje autoputeva, te najavio aktivnu ulogu Ministarstva i punu podršku ovom preduzeću pri realizaciji najvažnijih projekata i rješavanju aktuelnih pitanja, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Topić je izrazio zadovoljstvo realizacijom planiranih projekata i istakao da infrastrukturni projekti napreduju planiranom dinamikom i u skladu sa definisanim rokovima.

Na sastanku je ocijenjeno da je dosadašnja saradnja "Autoputeva" i resornog ministarstva bila veoma uspješna, te je poručeno da će saradnja biti još intenzivnija u narednom periodu. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije