Istočna Ilidža dobija zgradu gimnazije, uskoro tender

04.03.2021. 10:00 / Izvor: Akta.ba
Istočna Ilidža dobija zgradu gimnazije, uskoro tender

Prvi bitan projekat na području opštine Istočna Ilidža trebao bi biti javni projekt izgradnje zgrade gimnazije.

Prvi bitan projekat na području opštine Istočna Ilidža trebao bi biti javni projekt izgradnje zgrade gimnazije, konstatovali su juče na sastanku gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić i načelnik Istočne Ilidže Marinko Božović.

"Naša zajednička briga jeste da na području opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža, te grada Istočnog Sarajeva dođemo do gimnazije koja će sjedište imati na teritoriji opštini Istočna Ilidža", izjavio je Ćosić novinarima.

On je pohvalio zalaganje domaćina sastanka Božovića, koje je dovelo do eksprorijacije zemljišta i kompletnog projektovanja, te se time došlo u situaciju da je moguće raspisati tender.

Ćosić je rekao da je tokom susreta predložio da se u Nacrtu prijedloga rebalansa budžeta grada Istočno Sarajevo pokuša na nekim stavkama uštediti kako bi se moglo izdvojiti više sredstava za sport.

"U tom dijelu smo naišli na podršku načelnika. Sigurno je da će ovaj model, koji podrazumijeva jedan ili dva masovna sporta, imati podršku od grada i da ćemo konačno neke klubove moći da identifikujemo kao gradske", rekao je Ćosić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije