Poslovna zona Ratkovac najavljuje nove proizvodne pogone

08.03.2021. 09:23 / Izvor: Akta.ba
Poslovna zona Ratkovac najavljuje nove proizvodne pogone

Putem pisma namjere, svoju zainteresiranost iskazalo je još nekoliko firmi. Ozbiljnost njihovih namjera uskoro će biti poznata.

U Cazinu puno nade polažu u svoju poslovnu zonu Ratkovac, nadomak grada. Ovo je glavni privredni infrastrukturni projekat koji bi u narednim godinama trebalo da na jednom mjestu okupiti značajne poslovne subjekte, proizvodno orijentisane, prenosi RTV USK.

Novi proizvodni pogoni najavljuju se u ovoj godini. Prvenstveno od firme koja je u prošloj godini sa nadležnim postigla dogovor oko ulaska u poslovnu zonu. Najavljena je investicija od 30 mil KM čija bi realizacija trebala biti završena u naredne dvije godine.

Putem pisma namjere, svoju zainteresiranost iskazalo je još nekoliko firmi. Ozbiljnost njihovih namjera uskoro će biti poznata. Do tada gradske vlasti ulažu napore na daljnjoj izgradnji potrebne infrastrukture. Očekuju podršku dosadašnjih partnera, Federalnog ministarstva razvoja i obrta, ministarstva privrede, UNDP-a putem MEG projekta koji su prepoznali značaj ulaganja u ovu ali i ostale industrijske zone, kao jezgro privrednog zamaha svake lokalne zajednice

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije