Grad Livno uvodi LED rasvjetu u vrijednosti od 400.000 KM

09.04.2021. 08:49 / Izvor: Akta.ba
Grad Livno uvodi LED rasvjetu u vrijednosti od 400.000 KM

Na području grada Livna započela je realizacija projekta "Zeleni ekonomski razvoj II".

Na području grada Livna započela je realizacija projekta "Zeleni ekonomski razvoj II". Riječ je o projektu kojega provodi Razvojni program ujedinjenih nacija – UNDP, a u kojem svojim sredstvima sudjeluje Grad Livno.

Suglasnost za provođenje ovog projekta potpisivanjem sporazuma Grada Livna s UNDP-em kao i suglasnost za izdvajanje sredstava Gradsko vijeće Livna je dalo prošle godine, a njegova realizacija je započela u ožujku ove godine. Predviđena je zamjena postojećih rasvjetnih tijela u velikom broju livanjskih ulica.

Naime, ukupno će biti zamijenjeno 1243 žarulje učinkovitom LED rasvjetom. Ugradnjom ovih žarulja Grad Livno će značajno smanjiti troškove električne energije koje plaća po osnovu utroška iste za javnu rasvjetu. Cilj navedenog projekta, Zeleni ekonomski razvoj II, je kreiranje povoljnog okruženja za investicije u energetsku učinkovitost.

Grad Livno se inače na povećanje energetske učinkovitosti obvezao još 2011. godine potpisivanjem Sporazuma gradonačelnika u Briselu koji je podrazumijevao donošenje akcijskog plana energetske učinkovitosti čime se potpisnice sporazuma obvezuju na smanjenje misije CO2 za 20 %.

Projekt povećanja energetske učinkovitosti u javnoj rasvjeti u Gradu Livnu koja obuhvaća zamjenu postojećih rasvjetnih tijela učinkovitom LED rasvjetom je vrijedan oko četristo tisuća konvertibilnih maraka, od čega je Grad Livno osigurao pedeset posto od navedenog iznosa. Proceduru za odabir izvođača radova proveo je Razvojni program ujedinjenih nacija - UNDP.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije