Intenzivirane aktivnosti na realizaciji izgradnje objekta OŠ "Pofalići"

12.04.2021. 14:11 / Izvor: Akta.ba

Radni sastanak s ciljem nastavka realizacije projekta izgradnje novog objekta OŠ "Pofalići" održan je prošle sedmice u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Radni sastanak s ciljem nastavka realizacije projekta izgradnje novog objekta OŠ "Pofalići" održan je prošle sedmice u ovoj obrazovnoj ustanovi. Sastanku su prisustvovali Naida Hota–Muminović, ministrica u Vladi Kantona Sarajevo, Hasan Tanović, načelnik Općine Novo Sarajevo i Mirza Hulusić, direktor Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo sa saradnicima.

Ranije je potpisan Sporazum o regulisanju međusobnih odnosa na realizaciji Projekta izrade investiciono tehničke dokumentacije za izgradnju objekta JU Osnovna škola "Pofalići" između Ministarstva  za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, Općine  Novo Sarajevo i Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo koji je implementator projekta. 

"Radi se i na ostalim aktivnostima koje su preduslov za nastavak postupka izdavanja urbanističke saglasnosti za izgradnju objekta ove osnovne škole. S obzirom da  je ovo jedan od najstarijih školskih objekata na području Općine Novo Sarajevo, izgradnjom novog objekta uveliko će se unaprijediti kvalitet odvijanja nastave kako za učenike, tako i za nastavnike", saopćili su iz općine Novo Sarajevo

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije