Vareš ubrzava izdavanje dozvola za gradnju saudijskog projekta

22.04.2021. 09:51 / Izvor: Akta.ba
Vareš ubrzava izdavanje dozvola za gradnju saudijskog projekta

Kompanija Prima Real Estate d.o.o. Sarajevo, u vlasništvu saudijske firme Dar Al Arkan Property DevelopmentL.L.C, odlučna je da što prije počne izgradnju turističkog kompleksa u Varešu.

Kompanija Prima Real Estate d.o.o. Sarajevo, u vlasništvu saudijske firme Dar Al Arkan Property DevelopmentL.L.C, odlučna je da što prije počne izgradnju turističkog kompleksa u Varešu.

U kabinetu načelnika Vareš prošle je sedmice održan je radni sastanak na temu ''Priprema i aktivnosti oko izdavanja potrebnih dozvola za izgradnju potrebne infrastrukture u naselju Toljenak, ovog investitora, o čemu je portal Akta.ba. pisao ranije. 

Sastanku su prisustvovali predstavnici investitora Prima Real Estate, predstavnici projektne kuće koji su uključeni u izradu projektne dokumentacije REAL INŽINJERING d.o.o. Sarajevo i ENOVA d.o.o. Sarajevo, šef poslovnice Elektrodistribucija Vareš, općinski načelnik Zdravko Maroševići njegovi saradnici.

Predstavnici investitora su upoznali načelnika Maroševića i saradnike sa tokom realizacije projekta i postavili pitanje vezano za dinamiku izdavanja potrebnih saglasnosti i dozvola kako bi otpočeli sa pripremnim radovima.

Načelnik je naglasio da će Općina Vareš biti angažovana u maksimalnom kapacitetu prilikom realizacije ovog velikog  projekta, a odnosi se na izdavanje potrebnih dozvola u okviru njenih nadležnosti, kao i koordiniranje u ishodovanju svih potrebnih saglasnosti koje su u nadležnosti drugih institucija, potvrđeno je iz Općine.

Arapski investitori imaju u vlasništvu 54,5 hektara zemljišta na lokalitetu "Toljenak 1", na kojem je predviđena izgradnja turističkog kompleksa sa stambenim objektima, rekreacijskim sadržajima, adrenalin parkom itd. Na više od 30 hektara zemljišta predviđeni su individualni stambeni objekti, među kojima je 234 slobodnostojećih objekata i 166 dupleks objekata manjih dimenzija, potom 5 objekata i 34 objekta na većim parcelama sa kvadraturom većom od 1.000 m2 na kojem su predviđene luksuzne vile, a planira se izgraditi i još 10 objekata apartmanskog tipa na parcelama većim od 1.200 m2. 

U luskuzno rezidencijalno naselje i odmaralište kompanija  Dar Al Arkan planira uložiti 133 miliona dolara.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije