Počela izgradnja kolektora otpadnih voda za poslovnu zonu Herceg-Ingram

26.04.2021. 11:53 / Izvor: Akta.ba
Počela izgradnja kolektora otpadnih voda za poslovnu zonu Herceg-Ingram

Izgradnja kolektora za odvodnju otpadnih voda sigurno znači poboljšanje poslovnog okruženja u Srebreniku.

Poslovna zona Herceg – Ingram predstavlja jednu od najproduktivnijih zona na području Srebrenika jer u okviru nje funkcioniše nekoliko vrlo bitnih poslovnih subjekata, koji zapošljavaju preko 700 radnika.

Višegodišnji problem bio je nefunkcionisanje kanalizacione mreže što je postojećim firmama otežavalo rad, a posebno je onemogućavalo registrovanje novih poslovnih subjekata. Nakon što su osigurana finansijska sredstva i riješeni imovinsko-pravni odnosi, počeli su radovi na izgradnji savremenog kolektora otpadnih voda, a završetkom ovog projekta biće otklonjeni problemi i nedostatci u ovoj poslovoj zoni.

Vrijednost projekta je oko 300 000 KM, a sredstva za realizaciju ovog projekta dijelom su obezbijeđena iz gradskog budžeta, a dijelom putem aplikacije na Javni poziv Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH. 

Izgradnja kolektora za odvodnju otpadnih voda sigurno znači poboljšanje poslovnog okruženja u Srebreniku, bolje uslove poslovanja postojećih firmi, olakšanje procedura za pribavljanje vodnih i okolinskih dozvola, ali i finansijske uštede u poslovanju firmi u ovoj poslovnoj zoni.

(radiosrebrenik.ba)

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije