Potpisan ugovor o početku rekonstrukcije platoa JP 'Luka Brčko'

25.05.2021. 07:53 / Izvor: Fena
Potpisan ugovor o početku rekonstrukcije platoa JP 'Luka Brčko'

Rok za završetak radova je šest mjeseci, a vrijednost potpisanog ugovora iznosi oko 1.770.000 maraka.

Predstojnik Odjela za gospodarski razvitak, šport i kulturu Vlade Brčko distrikta BiH Pero Gudeljević jučer je u prostorijama "JP „Luka Brčko" nazočio potpisivanju ugovora o suradnji za izvođenje radova za rekonstrukciju platoa "Luka Brčko" koji je potpisan između ravnatelja JP "Luka Brčko" i predstavnika izvođača radova "Prijedorputevi" i "Bijeljina-put".

Rok za završetak radova je šest mjeseci, a vrijednost potpisanog ugovora iznosi oko 1.770.000 maraka.

Gudeljević je istaknuo važnost današnjeg događaja, kazavši kako vjeruje da će suradnja između izvođača radova i "Luke Brčko" biti korektna i da će se poslovi završiti u predviđenom roku.

Ravnatelj JP "Luka Brčko" Perica Josić nazvao je događaj povijesnim danom za brčansku "Luku" jer će rekonstrukcijom biti omogućen učinkovitiji rad ovog poduzeća.

"Potpisom ovog ugovora ulazimo u završnu fazu projekta revitalizacije "Luke", kazao je Josić.

Dodao je također, da JP "Luka Brčko" usporedo radi na još dva projekta, odnosno na rekonstrukciji pruge željezničke stanice te nabavi krana.

Ravnatelj tvrtke "Prijedorputevi" Radenko Crnogorac kazao je da je ovo jedna vrsta i međunarodnog projekta i da se nada da će ga uspješno završiti.

"Nakon uspješno odrađenog tendera, danas smo došli u situaciju da možemo potpisati ugovor o izvođenju radova. Ukupna površina koja bi trebala da se tretira kroz ovaj ugovor je oko 8.000 četvornih metara. Nadamo se da ćemo uspješno završiti ovaj posao", naveo je Crnogorac, priopćeno je iz Vlade Brčkog.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije