Miljevina dobija novi vodovod

01.07.2021. 15:22 / Izvor: SRNA
Miljevina dobija novi vodovod

Novi vodovod za oko 1.500 potrošača u Miljevini finansiraće se grantovskim sredstvima Evropske investicione banke.

Načelnik opštine Foča Milan Vukadinović potpisao je danas sa izvođačem radova ugovor o obnovi vodovodne mreže u Miljevini, čija je vrijednost 512.000 KM.

Novi vodovod za oko 1.500 potrošača u Miljevini finansiraće se grantovskim sredstvima Evropske investicione banke, a u okviru velikog projekta obnove vodovoda u Foči.

Vukadinović je istakao da će ovim zahvatom biti riješen problem nestašice vode u Miljevini.

"Svjedoci smo da naselje Miljevina ima velike teškoće u napajanju vodom, naročito u ljetnom periodu. Kroz ovaj projekat sigurno ćemo uspjeti da riješimo taj gorući problem za stanovnike tog naselja", naveo je Vukadinović.

Vladimir Gutić, vlasnik i direktor preduzeća "Instel" iz Bijeljine, kojem je povjeren ovaj posao, očekuje da će radovi biti završeni  prije predviđenog roka od 12 mjeseci.

"Radimo primarnu i sekundarnu mrežu, odnosno kućne prikuljučke, sanaciju postojeće mreže i nadamo se da ćemo i kaptažu uraditi", rekao je Gutić.

Direktor Vodovodnog preduzeća "Izvor" iz Foče, koje gazduje vodovom u Miljevini, Miomir Bojat kaže da će biti obnovljen kompletan sekundarni vodovod dužine oko četiri kilometra.

"Naše preduzeće će se priključiti i uraditi svoj dio, oko 120 priključaka, a vodićemo račun da malo proširimo mrežu, što zavisi od raspoloživih sredstava", rekao je Bojat.

On je napomenuo da je u prvoj fazi obnovljeno izvorište Krupica.

"Izvorište je završeno, a sada ide sekundarna i dio primarne mreže na kojoj ćemo pronaći i pokušati da riješimo neke kvarove na kojima su veliki gubici vode. Ovim će se dodatno pojačati snaga vodovoda i sigurno za jedan duži period i do 50 godina Miljevina neće imati nestašice vode", istakao je Bojat

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije