Podržana inicijativa za kredit kod EBRD-a za tramvajsku prugu Ilidža - Hrasnica

Investicije / PROJEKTI

Podržana inicijativa za kredit kod EBRD-a za tramvajsku prugu Ilidža - Hrasnica

Federalno ministarstvo finansija će Vladi Federacije BiH podnijeti informacije o pregovorima.

22.07.2021. 13:31 Izvor: / Akta.ba

Vlada Federacije BiH danas je podržala tri inicijative da se kreditnim zaduženjima kod Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) osiguraju sredstva za realizaciju projekata "Adaptivno upravljanje saobraćajem” u iznosu do 7.000.000 eura, "Izgradnja tramvajske pruge Ilidža-Hrasnica" u iznosu do 20.000.000 eura i "Obnova voznog parka tramvajskog saobraćaja” u iznosu do 10.000.000 eura.

Prihvaćene su informacije o kreditima EBRD-a za realizaciju ovih projekata kao osnovu za vođenje pregovora. Federalno ministarstvo finansija, Ministarstvo finansija Kantona Sarajevo i Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo zaduženi su da u timove za pregovore o ovim kreditima imenuju svoje ovlaštene predstavnike. Konačne odluke o zaduženju bit će donesene po okončanju pregovora sa EBRD-om sa kojom će se utvrditi konačni uslovi kreditnih zaduženja. Krajnji dužnik po ovim kreditima je Kanton Sarajevo. 

Federalno ministarstvo finansija će Vladi Federacije BiH podnijeti informacije o pregovorima, kao i tekst usaglašenih sporazuma o zajmu između BiH i EBRD-a.

Federalno ministarstvo finansija zaduženo je da ove zaključke o podržanim inicijativama dostavi Ministarstvu finansija i trezora BiH radi provođenja daljih procedura u vezi s kreditnim zaduženjima, zaključeno je na današnjoj sjednici Vlade FBiH. 

PODIJELI:

TAGOVI:

#EBRD

#izgradnja pruge

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije