Potpisan ugovor o izvođenju radova za projekt kružnog toka u Odžaku

01.09.2021. 15:32 / Izvor: Akta.ba
Potpisan ugovor o izvođenju radova za projekt kružnog toka u Odžaku

Izgradnja kružnog toka ispred Male vijećnice –Beledije.

U Odžaku je danas potpisan Ugovor o izvođenju radova za projekt "Izgradnja kružnog toka ispred Male vijećnice-Beledije". Ugovor između Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica , Ministarstva prometa veza i zaštite okoliša Županije Posavske i poduzeća „Balegem“ d.o.o. kao odabranog ponuđača za izvođenje radova potpisali su federalni ministar Edin Ramić, ministar u Vladi Županije Posavske Anes Osmanović, te ovlašteni predstavnik ponuđača "Balegem" d.o.o. Gradačac Mehmed Beganović.

Ceremoniji potpisivanja uz ostale bili su nazočni ministar pravosudja Županije Posavske Pero Radić, načelnica općine Odžak Nada Ćulap, predsjednica Općinskog vijeća Nasiha Torić.

Nakon okončanja postupka javne nabavke sukladno Zakonu o javnim nabavkama u BiH, te isteka roka za upućivanje eventualnih žalbi na sam postupak i odabir najpovoljnijeg ponuđača potpisan je Ugovor o izvođenju radova na "Izgradnji kružnog toka ispred Male vijećnice –Beledije", a koji je dodijeljen poduzeću "Balegem“ d.o.o. Gradačac. Vrijednost ugovora je 286.281,65 KM, sa PDV-om. Rok izvođenja radova po ovom Ugovoru je 70 radnih dana od dana uvođenja izvođača u posao, a nadzor nad izvođenjem radova povjeren je poduzeću "Smajić-inženjering" d.o.o. Goražde.

Inicijativa za ovaj projekt kreirana je u Ministarstvu prometa veza i zaštite okoliša Županije Posavske, a zatim je nastavljena apliciranjem na Javni poziv Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica vezanog za obnovu i izgradnju infrastrukturnih objekata povratnika (putna unfrastruktura, sportski tereni, vodovod i kanalizacija, elektrosusavi, javna rasvjeta i slično).

Kompletna aktivnost vođena je u koordinaciji sa općinom Odžak, a budući se radi o ulaganjima u tuđa sredstva, nakon realizacije investicija će biti prenesena na općinu.

"Sredstva za ovu namjenu osigurana su u Proračunom Županije Posavske, te uz veliku pomoć Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica projekat postaje stvarnost, izjavio je ministar prometa, veza i zaštite okoliša Anes Osmanović. Ministar Osmanović kao i načelnica općine Ćulap ujedno su se zahvalili ministru Ramiću na svesrdnoj potpori koja se daje projektima iz Posavine", priopćili su iz Ministarstva prometa, veza i zaštite okoliša Županije Posavske.

Danas je također u okviru ceremonijala potpisivanja ugovora u Odžaku upriličeno i potpisivanje ugovora za izgradnju infrastrukture stadiona sa predstavnicima HNK Dragovoljac Novo Selo Balegovac vrijednosti 5.000,00 KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije