Potpisani ugovori za četiri značajna projekta na području Jajca

10.11.2021. 13:38 / Izvor: Akta.ba
jajce ugovori

U Jajcu su potpisani Ugovori o implementaciji odobrenih sredstava iz budžeta Vlade SBK/KSB sa korisnicima s područja općine Jajce.

U Jajcu su potpisani Ugovori o implementaciji odobrenih sredstava iz budžeta Vlade SBK/KSB sa korisnicima s područja općine Jajce.  

Ministar privrede Srednjobosanskog kantona Nisvet Hrnjić potpisao je dva Ugovora o implementaciji odobrenih sredstava sa načelnikom općine Jajce Edinom Hozanom ukupne vrijednosti 90.000,00 KM, te dva ugovora ukupne vrijednosti 40.000,00 KM, od kojih jedan sa predsjednikom MZ Kruščica Mirzadom Nešustom i drugi sa predsjednikom Gorske službe spašavanja Stanica Jajce Safetom Karadžićem.  

Finansijska sredstva kroz projekat poticaja privredi u iznosu od 70.000,00 KM Ministarstvo privrede Srednjobosanskog kantona odobrilo je, na zahtjev Općine Jajce, za sufinansiranje izgradnje saobraćajnice u industrijskoj zoni Bage.  U okviru projekta zaštite i unaprjeđenja okoliša, te razvojnih projekata Ministarstvo privrede SBK odbrilo je sredstva u iznosu od 20.000,00 KM Općini Jajce za sufinansiranje projekta izgradnje javne rasvjete na Malom Plivskom jezeru. 

Finansijska sredstva u iznosu od 30.000,00 KM Ministarstvo privrede Srednjobosanskog kantona odobrilo je, na zahtjev MZ Kruščica, u svrhu sufinansiranja projekta sanacije, asfaltiranja i uređenja lokalnog puta u ovoj mjesnoj zajednici. 

Za sufinansiranje projekta održavanja riječnih korita i čišćenje vodenih nanosa i mulja u plavim područjima, industrijskim zonama i turističkim lokacijama odobren je iznos od 10.000,00 KM Gorskoj službi spašavanja Stanica Jajce.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije