Kotor Varoš: Za četiri projekta 412.000 KM

11.11.2021. 11:11 / Izvor: SRNA
Kotor Varoš

Vlada Republike Srpske će iz budžetskih sredstava za javne investicije u 2021. godini finansirati četiri projekta u opštini Kotor Varoš.

Vlada Republike Srpske će iz budžetskih sredstava za javne investicije u 2021. godini finansirati četiri projekta u opštini Kotor Varoš.

Za realizaciju projekta "Završetak spoljašnjeg uređenja i infrastrukture nove zgrade lokalne uprave Kotor Varoš - faza dva" biće izdvojeno 300.000 KM.

Načelnik opštine Zdenko Sakan rekao je da je ovim sredstvima planirano uređenje jednog dijela trga ispred nove zgrade lokalne uprave.

"Planiramo da popločamo trg i asfaltiramo pristupni put prema parkingu iza nove zgrade lokalne uprave. Završetkom ovih radova, stavićemo u funkciju objekat čija je vrijednost 3,1 milion KM, od čega je 2,7 miliona opština obezbijedila emisijom obveznica", naveo je Sakan.

Prema njegovim riječima, realizacijom projekta "Rekonstrukcija puta Tovladić - spajanje puta Urije-Rašće Brdo u opštini Kotor Varoš" u vrijednosti od 50.000 KM znatno će se poboljšati putna infrastruktura na području opštine.

Dva projekta nabavke medicinske opreme za opremanje službe stomatologije i Centra za bazičnu rehabilitaciju Doma zdravlja "Sveti Pantelejmon" u vrijednosti od 38.000 KM i 24.000 KM stvoriće uslove za bolju medicinsku pomoć i zdravstvenu zaštitu stanovnika Kotor Varoša.

Direktor Doma zdravlja Kotor Varoš Vladimir Bibić rekao je da je u planu otvaranje nove savremene stomatološke ordinacije.

"Nabavkom nove stomatološke stolice poboljšaćemo uslove rada, ali i usluge koje pružamo. U Centru za bazičnu rehabilitaciju ćemo obnoviti opremu kako bi naši sugrađani imali što bolju i kvalitetniju zdravstvenu uslugu", naveo je Bibić.

Vlada Republike Srpske izdvojila je ukupno 27,8 miliona KM za investiranje u lokalne zajednice širom RS, s tim da je iznos za jednu opštinu ograničen na milion KM.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je ranije da je to program koji traje nekoliko mjeseci i da je bio otvoren javni poziv za lokalne zajednice koje su kandidovale svoje projekte.

On je naglasio da je veoma značajno da taj novac ne ide u budžete lokalnih zajednica, već Vlada uplaćuje sredstva direktno izvođaču radova.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije