bihać

Investicije / PROJEKTI

Raspisan konkurs za idejno rješenje sportsko-rekreativne zone Aleja u Bihaću

Grad Bihać objavio je konkurs za izradu idejnog pejzažnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja
 sportsko-rekreativne zone Aleja.

24.12.2021. 11:38 / Izvor: Akta.ba

Grad Bihać objavio je konkurs za izradu idejnog pejzažnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja
 sportsko-rekreativne zone Aleja u tom gradu, s ciljem dodjele nagrada za tri prvoizabrana rada.

Program za provedbu javnog konkursa urbanističko-arhitektonsko-pejzažnog rješenja „Sportsko-rekreativne zone sa pratećim ugostiteljsko-turističkim sadržajima Aleja“ izrađen je za prostor parcele smještene u blizini centra grada Bihaća, u okruženju gradskog parka "Žegarska aleja", stadiona NK Jedinstvo i sportske dvorane „Luke“, odnosno u neposrednoj blizini postojeće sportsko-rekreativne gradske zone.

S obzirom na postojeći sportsko-rekreativni sadržaj i pejzažne vrijednosti lokaliteta, sve urbanističke propozicije koje uvjetuju zahvat uređenja predmetnog područja temelje se na pokazateljima ekoloških i sportsko-rekreativnih vrijednosti prostora kao dijela zelene infrastrukture grada Bihaća, a koja ima visok turistički potencijal.

Osnovni cilj javnog konkursa je dobiti kvalitetno i funkcionalno urbanističko-arhitektonsko-pejzažno rješenje za područje sportsko rekreativne zone "Aleja", koje će postojeću neizgrađenu površinu u neposrednoj blizini centra grada pretvoriti u novi gradski park za sve generacije.

bihać aleja žegarska

 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije