Brčko distrikt

Investicije / PROJEKTI

Brčko distrikt rješava problem vodoopskrbe

Skupština Brčko distrikta BiH je na zasjedanju u četvrtak usvojila odluku o utvrđivanju javnog interesa za Brčko koja se odnosi na izgradnju glavnog transportnog cjevovoda od naselja Plazulje do naselja Potočari.

27.01.2022. 12:41 / Izvor: Fena

Skupština Brčko distrikta BiH je na zasjedanju u četvrtak usvojila odluku o utvrđivanju javnog interesa za Brčko koja se odnosi na izgradnju glavnog transportnog cjevovoda od naselja Plazulje do naselja Potočari.

"Predsjednik Skupštine Siniša Milić rekao je kako će se ovim projektom riješiti problem vodoopskrbe u naseljima koja se nalaze u blizini tvornice vode, a nemaju osiguranu vodoopskrbu iz te tvornice", priopćeno je iz Skupštine Distrikta.

Na zasjedanju je usvojeno još osam odluka o utvrđivanju javnog interesa, a koje se odnose na izgradnju fekalnog kolektora u stambenom naselju Gredice, potom izgradnju cesta u mjesnim zajednicama Gornje Dubravice, Bijela i Gornja Skakava, izgradnju pristupne ulice u MZ Gornji Brezik, izgradnju rezervoara za vodu u urbanom području Potočari, izgradnju niskonaponske mreže u MZ Lipovac i uređenje dijela korita rijeke Brke kroz stambeno naselje Broduša.

U drugom djelu, usvojeni su Zakon o socijalnom poduzetništvu i izmjene Zakona o bankama Distrikta.

Kako navode u priopćenju, o Nacrtu zakona o igrama na sreću i Nacrtu zakona o izmjeni Zakona o prekršajima, u drugom čitanju, zastupnici će se izjasniti za 14 dana za kada je zakazan nastavak 19. redovitog zasjedanja.

Dopredsjednik Skupštine Ivo Filipović rekao je kako je tako odlučeno jer nisu u potpunosti pripremljeni svi amandmani te da su potrebne i dodatne konzultacije za tri amandmana na predloženi Zakon o igrama na sreću.

Također, usvojena je odluka o raspisivanju javnog poziva za izbor i imenovanje članova Vijeća nacionalnih manjina, Izvješće o radu Vlade Brčko distrikta za 2021. godinu, kao i Program razvitka zaštite i spašavanja u Distriktu za razdoblje od 2022. do 2027. godine.

PODIJELI:

TAGOVI:

#Brčko distrikt

#vodooopskrba

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije