Potpisan ugovor o izgradnji vodovodne mreže u Derventi

31.01.2022. 08:21 / Izvor: SRNA
Vodovod

Gradonačelnik Dervente Milorad Simić je sa firmama "Geokop" i "Hidroinženjering" potpisao ugovor o izgradnji vodovodne mreže u naselju Turski Lužani, u vrijednosti 142.500 KM.

Gradonačelnik Dervente Milorad Simić je sa firmama "Geokop" i "Hidroinženjering" potpisao ugovor o izgradnji vodovodne mreže u naselju Turski Lužani, u vrijednosti 142.500 KM, a vodu će dobiti 35 domaćinstava.

Gradonačelnik Simić navodi da su sredstva za realizaciju ovog projekta obezbijeđena zajedničkim angažmanom lokalne uprave, Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica Federacije BiH /FBiH/ i mještana.

"Mještani derventskog predgrađa Turski Lužani su obezbijedili 52.500 KM, Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica FBiH 50.000 KM, a grad u projektu učestvuje sa 52.000 KM. Finansijska konstrukcija zatvorena je na način da su mještani, kako je i do sada bila praksa, učestvovali sa po 1.500 KM kako bi dobili vodu za piće", rekao je Simić novinarima.

Predsjednik Mjesne zajednice Turski Lužani Indira Bundavica Fajfer podsjeća da je projekat započeo prije dvije godine, ali je zbog pandemije virusa korona prolongiran.

"Vrlo smo srećni što smo konačno došli do sljedećeg koraka, a to je potpisivanje ugovora sa izvođačima radova i to će vrlo brzo da bude finalizovano. Projektom je obuhvaćeno 35 domaćinstava, s tim da će, naravno, biti ostavljena šansa i za one koji se predomisle da svoja domaćinstva priključe na vodovodnu mrežu", izjavila je ona.

Jedan od izvođača radova i vlasnik derventske firme "Hidroinženjering" Vladimir Lazić rekao je da će voda poteći kroz 3,5 kilometra dug cjevovod i da je u fazi nabavka cijevi za vodovod.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije