Otvoren novi objekat Osnovne škole "Banovići Selo" (foto i video)

04.02.2022. 07:40 / Izvor: Akta.ba
Banović
OTVORI GALERIJU

Osnovci iz Banovići Sela konačno su sjeli u školske klupe u novoizgrađenoj školi čija je izgradnja trajala skoro 5 godine.

Osnovci iz Banovići Sela konačno su sjeli u školske klupe u novoizgrađenoj školi čija je izgradnja trajala skoro 5 godine. Riječ je o novom, modernom objektu koji se nalazi u Selu II. Njegova izgradnja koštala je oko 2 miliona i 700 hiljada konvertibilnih maraka, od kojih je RMU Banovići osigurao skoro 2 miliona i 200 hiljada, a ostatak sredstava Vlada TK.

Iako obrazovanje nije u nadležnosti lokalnih zajednica, izgradnju nove škole u Banovići Selu pomogla je i općina Banovići.  Iz općinskog budžeta je u 2021. godini, za ovu namjenu, izdvojeno 40 hiljada KM. Također, Općina je sanirala teren oko škole te pomogla urediti školsko dvorište, a u ovoj godini opremit će tri učionice školskim namještajem.

Novi objekat Osnovne škole "Banovići Selo" svečano je otvoren. Otvaranju su prisustvovali predstavnici Vlade TK, Općine i RMU Banovići. Ovom prilikom općinski načelnik Bego Gutić uručio je prigodan poklon direktorici škole.

 

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije