Magistrala Neum – Stolac bit će gotova do ljeta

04.02.2022. 08:57 / Izvor: Akta.ba
radovi

Rok za završetak radova na kompletnoj dionici magistralne ceste M-17.3 Neum – Stolac je juni 2022. godine, a s obzirom da se radovi izvode planiranom dinamikom ova prometnica trebala bi biti otvorena prije početka špice ljetne sezone u Neumu.

Rok za završetak radova na kompletnoj dionici magistralne ceste M-17.3 Neum – Stolac je juni 2022. godine, a s obzirom da se radovi izvode planiranom dinamikom ova prometnica trebala bi biti otvorena prije početka špice ljetne sezone u Neumu.

Kompletna dionica duga je 36,5 kilometara, a cijena izgradnje je 88,96 milijuna maraka, rečeno je Feni iz Javnog poduzeća Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo.

Magistrala Neum – Stolac podijeljena je na sedam lotova od kojih je većina završena.

U tijeku su radovi na preostalih desetak kilometara prometnice, a radi se o poddionicama Hutovo – Cerovica dužine 5 kilometara i poddionici Cerovica – Stolovi dužine 4,95 kilometara.

Izgradnjom ove moderne prometnice riješit će se problem prometne povezanosti obale Jadranskog mora i područja Neuma s ostatkom Hercegovačko-neretvanske županije, a time i cijele BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije