U Usori niče gigantski tržni centar Mega Mall

08.02.2022. 08:49 / Izvor: Akta.ba
mega mall usora

U Usori je u toku projekt dogradnje i proširenja postojećeg trgovačko-poslovnog objekta investitora Mepromex d.o.o. koji dobiva novi naziv Mega Mall.

U Usori je u toku projekt dogradnje i proširenja postojećeg trgovačko-poslovnog objekta investitora Mepromex d.o.o. koji dobiva novi naziv Mega Mall.

Objekat će biti proširen za dodatnih cca 30.000 m2 uz postojećih 40.000 m2, prema projektnom rješenju koje je izradila firma Arch Concept d.o.o. Sarajevo. Nadzor nad gradnjom vrši firma Bosfund d.o.o. Tuzla.

Načelnik Općine Usora Zvonimir Anđelić, predsjedatelj Općinskog vijeća Usora Anto Matić i pomoćnik načelnika za gospodarstvo i financije Anto Bonić upriličili su radni posjet gradilištu firme Mepromex d.o.o. u Tešanj. Domaćin gostima iz Općine bio je Kasim Bašić, direktor firme sa suradnicima i izvođačima radova.

Radove na konstrukciji objekta izvodi grupa Izvođača: Ingart d.o.o., Neri gradnja, GD Zenit d.o.o., KM Gradnja d.o.o. koje predstavlja voditelj radova Mario Čolić dipl. ing. građ. Voditelj radova Mario Čolić je istaknuo podatak da se konstrukciju objekta ugrađuje oko 15.000 m3 betona i oko 2.000 tona armature.

mega mall usora

Objekt je na četiri etaže površine cca 7500 m2 u osnovi koji je projektiran kao specifični armirano-betonski skeletni sustav raspoređen u tri lamele. Nosive elemente čine AB temeljne stope uvezane nadtemeljnim gredama, AB stupovi, ukrutni seizmički zidovi, te betonske ploče oslonjene na AB vute i grede.

Trenutno stanje izgrađenosti konstrukcije objekta je  cca 60% prema Ugovoru, te se planiramo okončati do ljeta kada će se nastavili završni građevinski radovi koji bi trebali biti okončani do kraja godine,  te samo otvorenje dograđenog dijela sa izmjenjenim sadržajima i u postojećem objekta.

Uz već postojeće sadržaje za sve uzraste u objektu investitor je već zaključio ugovore s nekim od svjetskih brendova koji će biti zastupljeni u objektu New Yorker, Terranova, Sinsay, Deichmann, DM, Sportvision, Planika, Alpina, DeFacto, Harrier, Colins, Pops i mnogi drugi.

Mepromexova investicija otvara nova brojna radna mjesta, donosi europski način života, te uveliko potpomaže napretku i ekonomskom razvoju ovoga  kraja. Direktor Kasim Bašić i član Uprave Danko Pandžić istaknuli su kako je riječ o velikom investicijskom zahvatu čime će se dobiti regionalni trgovinski centar u kojima su objedinjene specijalizirane trgovine, jedna ili više robnih kuća, hipermarket, razne uslužne djelatnosti, zabavni i kulturni sadržaji te drugi koji omogućuju relaksaciju, dokolicu i socijalizaciju, sve ponuđeno na jednoj lokaciji, tako da se dobivaju značajni društveni sadržaji unutar trgovačkog centra.

mega mall usora

Anđelić je izrazio zadovoljstvo viđenom veličinom objekta u izgradnji, kao i činjenicom da dinamika gradnje dobro napreduje unatoč zimskim mjesecima. Načelnik Anđelić je pohvalio pristup investitora što je u izvođenje radova uključio i usorsku građevinsku operativu, tako što je sve pripremne radove izvodio Penava Kop d.o.o., a radove na konstruktivnom dijelu objekta izvode dvije usorske građevinske firme: Ingart d.o.o. i GD Zenit d.o.o., tako da je Mario Čolić dipl. ing. građ. ujedno i voditelj svih radova na ovom velikom gradilištu, što potvrđuje društveno odgovoran pristup i dobru suradnju s lokalnom zajednicom ovoga investitora.

Načelnik je također izrazio očekivanje da će nakon stavljanja u funkciju novog kompleksa firma Mepromex d.o.o., odnosno po budućem nazivu "Mega Mall" prenijeti sjedište firme u Usoru, budući da se gotovo sva djelatnost obavlja na području općine Usora, uključujući i buduće razvojne planove ove firme, o kojima je bilo riječi.

mega mall

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije