Firme iz Bihaća i Italije izrađuju aeronautičku studiju aerodroma u Bihaću

15.02.2022. 08:24 / Izvor: Akta.ba
aerodrom bihać

Aeronautička studija aerodroma Bihać sa pratećim sadržajem je jedan od najvažnijih segmenata u procesu realizacije izgradnje međunarodnog aerodroma Bihać.

Anel Hadžić, direktor JP ''Aerodrom Bihać'' d.o.o. Bihać potpisao je ugovor o nabavci usluga izrade aeronautičke studije aerodroma Bihać sa pratećim sadržajem sa grupom "Euroing" d.o.o. Bihać  i "Tecno Engineering 2C" s.r.l. Rim.

Aeronautička studija aerodroma Bihać sa pratećim sadržajem je jedan od najvažnijih segmenata u procesu realizacije izgradnje međunarodnog aerodroma Bihać u smislu definiranja tehničkih pogodnosti za zahtjevananu vrstu aviooperacija, odnosno zahtjevane procedure za preferirane tipove aviona koji će moći koristiti usluge aerodroma Bihać u zračnom saobraćaju.

Rok završetka ugovorenih usluga je 120 dana od dana zaključenja ugovora, a sredstva za ugovorene usluge su obezbjeđena od Vlade Federacije BiH.

Ova kompleksna aeronautička studija projekta aerodroma Bihać ima zadatak dati odgovor na glavno pitanje: Da li je aerodrom uopće pogodan za zahtjevanu vrstu aviooperacija, odnosno da li mogu letjeti preferirani tipovi aviona?

bihać aerodrom ugovor

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije