Lokalna zajednica i privrednici u Konjicu planiraju obnovu stadiona "FK Igman"

18.02.2022. 08:37 / Izvor: Akta.ba
konjic igman

Lokalna zajednica i privrednici u Konjicu uskoro planiraju revitalizirati stadion Fudbalskog kluba "Igman".

Lokalna zajednica i privrednici u Konjicu uskoro planiraju revitalizirati stadion Fudbalskog kluba “Igman“. U cilju priprema tih aktivnosti načelnik Općine Konjic Osman Ćatić sastao se sa predsjednikom Fudbalskog kluba ”Igman” Đahidom Muratbegovićem i predsjednikom Udruženja poslodavaca i samostalnih privrednika Konjic Jasminom Badžakom.

"Po prvi put krećemo sa aktivnostima u koje su uključeni svi i lokalna zajednica i privreda i naši sugrađani. Cilj je napraviti što bolje uslove za one koji vole sport, za Fudbalski klub Igman i za sve sugrađane, kako bi svi imali teren kakav Konjic i zaslužuje", kazao je načelnik Ćatić, izražavajući zadovoljstvo zbog pokretanja ove pozitivne sportske priče.

"Intenzivno se pripremamo, jer imamo velike ambicije i spremni smo da se uhvatimo u koštac sa drugim klubovima u borbi za prvo mjesto na tabeli. Do sada je mnogo urađeno na poboljšavanju uslova za kvalitetan rad. Od ljetos je u funkciji pomoćni teren i rezultati toga su aspolutno vidljivi, ali želimo ići dalje", kazao je Đahid Muratbegović, predsjednik FK “Igman”- naglašavajući kako klub, pripremajući se za nastavak sezone, planira natkriti tribine na stadionu.

"Razgovori i pripreme koji će omogućiti zatvaranje finansijske konktrukcije za ove aktivnosti od izuzetnog su značaja, i nadamo se da ćemo sa Općinom Konjic i konjičkom privredom uskoro to i završiti, na zadovoljstvo svih nas, jer ovaj objekat će ostati građanima, omladini i svim Konjičanima, da uživamo, da se rekreiramo, igramo i navijamo", kazao je Muratbegović.

"Do sada smo sa Općinom Konjic radili na realizaciji privrednih projekata u cilju poboljšanja zaposlenosti, i ovo je novi nivo saradnje u kojem ćemo prateći pozitivne rezultate, koje u ovom momentu pravi FK Igman, učestvovati u infrastrukturnom poboljšanju sportskih aktivnosti u Konjicu. Trenutno smo u fazi stvaranja određenih rješenja, kako da obezbjedimo finansiranje da bi se krenulo su izradu projektne dokumentacije, a sve kako bi dugoročno naša omladina imala što bolje uslove. Mislim da je ovo još jedan pozitivan primjer saradnje i javno - privatnog partnerstva. Iskreno, Općina Konjic je pokretač ovih aktivnosti, ali i mi kao privrednici nalazimo mogućnosti da odvojimo dio sredstava i vremena kako bismo poboljšali kompletnu sliku infrastrukture na sportskom planu", naglasio je ovom prilikom Jasmin Badžak, predsjednik Udruženja poslodavaca i samostalnih privrednika Konjic.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije