Stvoren preduslov za početak izgradnje žičare "Hrasnica-Igman"

18.02.2022. 09:32 / Izvor: Akta.ba
žičara Igman

Podržana je Odluka o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju kabinske gondole/žičare"Hrasnica-Igman".

Vijećnice i vijećnici OV Ilidža jučer su podržali Odluku o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju kabinske gondole/žičare "Hrasnica-Igman".

"Ništa manje važna nije bila ni posljednja tačka današnjeg dnevnog reda u kojoj su vijećnice i vijećnici OV Ilidža podržali Odluku o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju kabinske gondole/žičare "Hrasnica-Igman", što je projekt o kojem se u prošlosti samo govorilo ali su konkretni potezi izostali", navedeno je iz Općine. 

Međutim, usvajanjem ove odluke stvoren je preduslov za početak pripreme i izgradnje žičare. 

"Polazna stanica žičare je planirana odmah iz stadiona, a to je nekih max 100m od tramvajske stanice", napisao je Nermin Muzur, načelnik Općine Ilidža na svom facebook profilu. 

Da podsjetimo, portal Akta.ba je ranije pisao o novom investitoru "Hotel Igman" Emir Granov, koji je izrazio želju i interesovanje da obogati turistički sadržaj na ovoj planini.

"Imamo veliku šansu, veliki potencijal i kao grupacija smo spremni da ulaganjima obogatimo turističke sadržaje na ovoj planini, jer nije dovoljno obnoviti ovaj objekt, potrebno je imati sadržaje koji će privući klijentelu na Igman. Mi smo zainteresirani i za neke druge projekte, nedavno smo imali sastanke s načelnikom Ilidže, jer smo zainteresirani za vertikalne transporte, kako bi klijentelu iz Sarajeva izvukli na planine", naveo je Granov.  

Kazao je i da je dosta predradnji već završeno, te da paralelno rade na izradi idejnog koncepta budućeg izgleda hotela "Igman".  

"Mislim da smo ovim potpisivanjem ugovora o prodaji, odnosno kupovini hotela Igman označili početak jedne uspješne saradnje. Naše vizije nisu vezane samo za hotel koji smo kupili i koji mislimo obnoviti, nego su daleko veće od onoga na šta nas danas potpisani ugovor obavezuje", istakao je Granov. 


E.S.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije