Napreduju radovi: Popularno izletište Stojčevac ove godine poprima novi izgled

24.02.2022. 15:48 / Izvor: Akta.ba
stojčevac
OTVORI GALERIJU

Jedan od projekata Općine Ilidža za ovu godinu, odvija se planiranom dinamikom, a popularno izletište će ove godine poprimiti novi izgled.

Jedan od projekata Općine Ilidža za ovu godinu, odvija se planiranom dinamikom, a popularno izletište će ove godine poprimiti novi izgled. Nakon što je u potpunosti uklonjen asfalt na Stojčevcu, ali i na ulici koja ga povezuje s Velikom alejom i Vrelom Bosne, postavljen je novi tampon kao priprema za novi sloj asfalta. 

Kako je saopćeno iz Općine Ilidža, istovremeno se odvijaju radovi i na obnovi elektronskih instalacija za obnovu ulične rasvjete na Stojčevcu koji je u proteklih 25 godina u potpunosti bio zapostavljen. 

"Obišao sam nedavno Stojčevac i bio sam ugodno iznenađen onim što sam vidio. Uprkos uslovima, koji nisu idealni za bilo kakve građevinske radove, vidljivo je da projekt obnove nekada popularnog ilidžanskog izletišta itekako napreduje", kazao je načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur. 

Istakao je da prema onome što sje mogao vidjeti na terenu vjeruje da Stojčevac, korak po korak, ide u pravcu da bude ono što je nekada bio. 

Općina Ilidža je u saradnji sa Direkcijom za puteve Kantona Sarajevo, ministarstvima saobraćaja, komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS te Kantonalnom javnom ustanovom za zaštićena prirodna područja krenula je u rekonstrukciju ulice Stojčevac, kao i asfaltnih puteva na samom Stojčevcu. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije