idejno rješenje

Investicije / PROJEKTI

Pogledajte idejno rješenje sportsko-rekreativne zone Aleja u Bihaću

Cilj javnog konkursa je bio dobiti kvalitetno i funkcionalno urbanističko-arhitektonsko-pejzažno rješenje za područje sportsko rekreativne zone "Aleja".

02.03.2022. 12:23 / Izvor: Akta.ba

Grad Bihać je krajem decembra prošle godine objavio konkurs za izradu idejnog pejzažnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja sportsko-rekreativne zone Aleja u tom gradu, s ciljem dodjele nagrada za tri prvoizabrana rada.

"Na osnovu suda stručne komisije u provedenom konkursu, izabrano je prvoplasirano, drugoplasirano i trećeplasirano idejno rješenje kojima se dodjeljuju novčane nagrade, saopšteno je iz Gradske uprave Bihaća. 

Prvoplasirano idejno rješenje je autora Zulejha Šabić Zatrić i Asmir Šabić, a novčana nagrada za prvoplasirano rješenje iznosi 7.000 KM.

Drugoplasirano idejno rješenje je autora Emira Hasanagića, novčana nagrada za drugoplasirano rješenje iznosi 3.000 KM. Trećeplasirano je rješenje je autorskog tima Sukejna Jerlagić, Amila Terzić, Fatima Hafizović i nagrada za ovo rješenje iznosi 2.000 KM.

"Anonimnost je osigurana tokom cijelog postupka te komisiji nije poznat identitet ponuđača odnosno autora. Komisija je ocijenjivala originalnost ideje, prostornu uslađenost sa postojećim ambijentom, pejzažno-ekološko-ambijentalni aspekt, izvodljivost projekta i etapnost izvođenja, racionalnost i ekonomičnost", naglašeno je. 

Da podsjetimo, osnovni cilj javnog konkursa je bio dobiti kvalitetno i funkcionalno urbanističko-arhitektonsko-pejzažno rješenje za područje sportsko rekreativne zone "Aleja", koje će postojeću neizgrađenu površinu u neposrednoj blizini centra grada pretvoriti u novi gradski park za sve generacije.

U nastavku pogledajte fotografije koje su iz Gradske uprave Bihaća poslali portalu Akta.ba

 

idejno rješenje 

idejno rješenje

idejno rjesenje


 

idejno rjesenje

idejno rjesenjeE.S.

 

PODIJELI:

TAGOVI:

#idejno rješenje

#Aleja Bihać

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije