Turski investitor na području opštine Lopare ulaže 2,5 miliona KM

16.03.2022. 08:52 / Izvor: Akta.ba
turske investicije

Foto: Akta.ba

Načelnik opštine Lopare Rado Savić razgovarao je sa turskim privrednikom Šabanom Četinom i njegovim saradnicima o mogućnosti realizacije poslovnog plana.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić razgovarao je sa turskim privrednikom Šabanom Četinom i njegovim saradnicima o mogućnosti realizacije poslovnog plana za izgradnju štalskog objekta, nabavke junica, opreme i mehanizacije za proizvodnju sirovog mlijeka koji bi se proveo na području ove lokalne zajednice.

"Planiramo investirati oko 2.500.000 KM za farmu u kojoj bi bilo oko 400 grla, gdje bi bilo zaposleno 15 radnika", saopštio je Četin.

On je rekao da bi se realizacijom pomenutog plana napravila savremena farma za proizvodnju sirovog mlijeka u kojoj bi muža bila robotizovana.

Njegova firma se, između ostalog, bavi proizvodnjom mlijeka i posjeduje mljekaru u Tuzli.

"Investitoru smo predočili naše potencijale i pokazali neke od lokacija gdje postoje štale u kojima se gajila stoka, takođe smo razgovarali i o opštinskom zemljištu koje je trenutno zaparloženo a investitotor bi ga priveo namjeni i uzeo pod zakup", rekao je u svojoj izjavi novinarima načelnik opštine Lopare Rado Savić.

On je naveo da će inicijalni razgovor biti nastavljen naredne sedmice, nakon pripreme odgovarajuće dokumentacije i izrazio nadu da će doći do realizacije pomenute investicije koja bi dovela do novog zapošljavanja na području opštine Lopare.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije