Nastavljaju se radovi u Poslovno-sportskom centru Trnovo na Bjelašnici

01.04.2022. 16:03 / Izvor: Akta.ba
Bjelašnica

Iako zvanično građevinska sezona nije počela, lijepo vrijeme bez padavina, građevinske firme su iskoristile da nastave radove u Poslovno-sportskom centru Trnovo na Bjelašnici.

Iako zvanično građevinska sezona nije počela, lijepo vrijeme bez padavina, građevinske firme su iskoristile da nastave radove u Poslovno-sportskom centru Trnovo na Bjelašnici.

Trenutno su u izgradnji glavni objekti unutar kompleksa Poslovno-sportskog centra Trnovo, hotel, administrativni objekat, relax objekat i sportska dvorana.

Ovaj kompleks je smješten na samom jugu lokacije između dvije planirane servisne saobraćajnice.

"Trenutno, kada je u pitanju administrativni objekat u završnoj fazi su radovi na armiranobetonskoj monolitnoj konstrukciji. U objektu relaks centra okončani su radovi na konstrukciji, izvršena je hidroizolacija ravnog krova, te je montirana fasadna bravarija na objektu. Kada je u pitanju sportska dvorana završena je montažna AB konstrukcija, kao i pokrivanje sendvič panelima. U unutrašnjosti objekta izvode se radovi na instalacijama vodovodne i kanalizacione mreže, elektro instalacijama i mašinskim instalacijama. Na južnoj, istočnoj i zapadnoj fasadi završena je montaža fasadnih otvora, dok je na sjevernoj fasadi započeta ugradnja fasadnih staklenih stijenki, ali je zbog ekstremno niskih temperatura i velikih količina snijega ugradnja bila obustavljena do sticanja povoljnijih uslova za rad", saopćili su iz Općine Trnovo.

bjelasnica

U okviru infrastrukture u PSC Trnovo, izvode se radovi na polaganju primarnog voda oborinske i fekalne kanalizacije sa ugradnjom revizionih okana, zatim radovi na polaganju djela vodovodne mreže i gasovoda.

Bjelašnica podsjeća na mali grad, kazao je Ibro Berilo, općinski načelnik i dodao:

"Cilj nam je da Bjelašnica ima sadržaj za svakoga. Izgradnjom i obnovom saobraćajnica, izgradnjom kružnih tokova, te izgradnjom podzemne garaže i parking prostora sve je dosta organizovanije. Poslovno-sportski centar, upotpuniti će ponudu Bjelašnice sa nedostajućim sadržajima. Cilj je da Bjelašnica bude pravi turistički centar, ali i da zadrži planinski duh".

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije