Kakanjska kompanija radi na izradi prve kuće na vodi

05.04.2022. 08:06 / Izvor: Akta.ba

Najnoviji projekat realiziraju u partnerstvu sa kompanijom Metropolit studio d.o.o. iz Sarajeva.

Načelnik općine Kakanj Mirnes Bajtarević, sa svojim saradnicima nedavno je obišao kompaniju Elektrovar d.o.o. iz Kaknja koja svoje poslovanje obavlja u okviru poduzetničke zone Vrtlište u Kaknju.

Ovom prilikom vlasnik i direktor kompanije Elektrovar Maid Husika je upoznao načelnika o planovima ove kompanije kao i o trenutnim projektima.

Kompanija Elektrovar je nedavno imala značajnu investiciju u CNC lasersku mašinu i halu čija je vrijednost oko 1.500.000,00 KM. Sa ovom mašinom u mnogome je olakšan i ubrzan sam proces poslovanja kojim se kompanija bavi. Također proširili su svoje tržište kao i broj partnera sa kojima rade (Natron Hayat, Termoelektrana Kakanj, Cementara Kakanj, Nexe Sarajevo, Hering Široki Brijeg, Arcelor Mital). Elektrovar upošljava 150 radnika i posjeduje proizvodne hale od 2000 m2.

Najnoviji projekat realiziraju u partnerstvu sa kompanijom Metropolit studio d.o.o. iz Sarajeva.

Radi se o vrlo zahtjevnom projektu izgradnje kuće na vodi. Ovo je jedinstven projekat koji je u potpunosti razvijen u Bosni i Hercegovini a gotovo sve radove izvršavaju firme iz Kaknja. 

Kuća na vodi je namijenjena za evropsko tržište i izgradnja prototipa i obezbjeđenje svih potrebnih certifikata je u završnoj fazi. Očekuje se da će prva ovakva kuća biti isporučena u toku 2022.

Obilazak načelnika Bajtarevića je bila i prilika da se i sam uvjeri u opravdanost izgradnje poduzetničke zone Vrtlište, jer na njenom području posluju kompanije koje upošljavaju nekoliko stotina radnika. 

Mnoge od njih planiraju značajne investicije i u narednom periodu što bi također trebalo da rezultira novim radnim mjestima i većem obimu poslovanja.

Nakon ove posjete u planu načelnika Bajtarevića je obilazak i drugih privrednih subjekata na području općine Kakanj u narednom periodu, saopćeno je iz Općine Kakanj.

kuca na vodi

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije