Šćepan Polje: Najkraća veza između CG i BiH i dalje čeka rekonstrukciju

06.04.2022. 08:36 / Izvor: Akta.ba
put šćepan polje

Iz Ministarstva kapitalnih investicija kažu da je u pitanju zahtjevan projekat.

Magistralni put između Crne Gore i Bosne i Hercegovine preko Šćepan Polja godinama teško nosi tu titulu. To je najkraća veza između dvije zemlje, a koriste je hiljade ljudi godišnje. Iako ne fali obećanja da će doživjeti rekonstrukciju, i posljednja od prošle godine ostala je samo slovo na papiru, javlja RTCG.

Iz Ministarstva kapitalnih investicija kažu da je u pitanju zahtjevan projekat koji će najvjerovatnije morati da se realizije kroz faze. Mještani, vozači i rafteri negoduju, ali bezuspješno.

"Ovo je nacionalna katastrofa kako Bosne tako i Crne Gore. Meni je, kao načelniku opštine Foča, gdje je turizam jedan od strateških resursa, zaista vitalno značajno da pitanje puta bude konačno riješeno. Mislim da bi svi profitirali i da imamo jedan od najozbiljnijuh turističkih proizvoda", kaže za TVCG Milan Vukadinović, predsjednik opštine Foča.

To najbolje znaju rafteri i s crnogorske i bosanske strane, koji danas pamte samo predizborna obećanja.

"Obećanja godinama traju, sad su opet izbori, pa biće neka obećanja, čim se to završi sve se to ugasi i od toga nema ništa", naveo je Željko Marković, radnik u rafting kampu.

I Vukadinović, predsjednik opštine Foča kaže da je rekonstrucija puta često ponavljana priča.

"Više puta ponavljana priča, ja ću vjerovati u to kada krenu radovi, kada budu raspisani tenderi. Vlada Republike Srpske je prije sedam dana odvojila 40 miliona koje treba da uputi putem RS da to konačno krene", poručio je Vukadinović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije