Vlada Brčko distrikta namjerava plasirati do 25 miliona KM u komunalne projekte

06.04.2022. 08:50 / Izvor: Akta.ba
Vlada Brčko distrikta namjerava plasirati do 25 miliona KM u komunalne projekte

Najveći broj projekata u Odjelu za komunalne poslove biće realizirani tokom ove godine.

Nakon jednomjesečnog probnog rada nova pretovarna stanica za odvoz otpada iz Brčkog dobila je upotrebnu dozvolu, a Odjel za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta do kraja godine namjerava plasirati do 25 mil KM u druge komunalne projekte u distriktu, navodi Radio Brčko.

Nova pretovarna stanica za odvoz komunalnog otpada van Brčko distrikta u funkciji je 24 sata dnevno, kapacitirana je za odvoz kompletnog otpada, a osim komunalnog ima i ekološki značaj jer je na ovaj način prestalo širenje neugodnih mirisa u MZ Ilićka i okolnim mjesnim zajednicama na mjestu stare deponije.

Šef vladinog Odjela za komunalne poslove Majazudin Vehabović za Radio Brčko je kazao da je vrijednost ovog projekta iznosila oko 600.000 KM.

Vehabović je još kazao da pretovarna stanica za komunalni otpad koja je dobila upotrebnu dozvolu ispunjava sve uslove i kriterije standarda Evropske unije.

"Do kraja godine u različite komunalne projekte odjela namjeravamo plasirati do 25 mil KM budžetskih sredstava. Od važnijih projekata izdvajaju se priprema dokumentacije za glavni transportni cjevovod, raspisivanje natječaja za izvođenje radova za spajanje Brke na glavni vodovodni sistem, izbor izvođača radova za vodovodni sistem prema Rašljanima, priprema tenderske dokumentacije za LED rasvjetu i drugi projekti", naveo je Vehabović.

Najveći broj pomenutih i drugih projekata u Odjelu za komunalne poslove biće realizirani tokom ove godine, dok će glavni vodovodni transportni cjevovod biti završen tokom naredne godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije