Napravljeni prvi koraci na projektu gradnje toplane na Palama

15.04.2022. 09:37 / Izvor: Akta.ba
toplana

Odbornici Skupštine opštine Pale jednoglasno su usvojili zaključke koji se odnose na projekat nastavka izgradnje toplovoda za potrebe izmještanja postojeće Gradske toplane iz centra Pala.

Odbornici Skupštine opštine Pale jednoglasno su usvojili zaključke koji se odnose na projekat nastavka izgradnje toplovoda za potrebe izmještanja postojeće Gradske toplane iz centra Pala.

Prvi zaključak obavezuje investitore da u sklopu novih stambenih objekata koji se grade na Palama predvide prostoriju za smještaj podstanice, kako bi se ispoštovali tehnički uslovi za priključenje na daljinsko grijanje u narednom periodu, gdje bi Кomunalno preduzeće Gradske toplane prethodno dalo pisanu saglasnost za takav priključak, shodno svojim kapacitetima, prenosi portal Paleinfo.

"Drugi zaključak bio je s ciljem nastavka izgradnje nove gradske toplane i njenog značaja za budući razvoj opštine Pale, te da Skupština obavezuje načelnika Pala Boška Jugovića da u narednom periodu nađe najpovoljnije izvore finansiranja i o tome informiše Skupštinu", izjavio je predsjednik Skupštine Damjan Škipina novinarima nakon tematske sjednice.

Prema njegovim riječima, treći zaključak odnosi se na aktivnosti na realizaciji projekta daljinskog grijanja na Palama, izmještanja i izgradnje nove gradske toplane koja će svojim kapacitetima omogućiti grijanje postojećih objekata, te priključenja za nove objekte koji su planirani ili su već u fazi izgradnje.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović istakao je da je sjednica bila važna i konstruktivna, uz stručno objašnjenje projektanata koji su radili određena rješenja za toplanu, izvođače radova, te pohvalio odbornike jer su jednoglasno izglasali tri zaključka koja su usmjerena ka nastavku izgradnje, odnosno izmještanja Toplane iz centra Pala.

"Potrebno je napraviti novu toplanu kako bi se isključila postojeća, koja mora biti u funkciji sve do momenta puštanja u rad nove toplane. Prva stvar koju je potrebno uraditi jeste izgradnja novog toplovoda, odnosno veze sadašnje pozicije Toplane sa novom. Nakon toga, završetak finansijskih sredstava za koja je mene opština obavezala da obezbijedim za nastavak radova", naveo je Jugović.

 

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije