Podrška daljem razvoju i obnovi SKPC "Mejdan"

26.04.2022. 13:40 / Izvor: Akta.ba
mejdan

Ministrica kulture, sporta i mladih Tuzlanskog kantona Ivana Mijatović održala je sastanak sa predstavnicima Sportsko-kulturno-privrednog centra Mejdan.

Ministrica kulture, sporta i mladih Tuzlanskog kantona Ivana Mijatović održala je sastanak sa predstavnicima Sportsko-kulturno-privrednog centra “Mejdan” Tuzla Edinom Buševcem i Jasenkom Elezovićem.

Na sastanku se razgovaralo o načinu na koji se može izvršiti izgradnja i obnova infrastrukture te realizacija drugih za sport važnih projekata. Saradnja Ministarstva i SKPC „Mejdan“ Tuzla od velike je važnosti za unaprjeđenje u oblasti sporta, naveli su ovom prilikom predstavnici SKPC.

Ministrica Mijatović obećala je podršku Ministarstva u okviru svojih nadležnosti te je najavila skoru posjetu SKPC "Mejdan“.

Mejdan je otvoren 1984. godine i od tada do danas jedan je od zaštitnih znakova grada Tuzle, elaborirano je ovom prilikom te rečeno da je Centar dobio naziv Mejdan po istoimenom naselju u kojem je smješten. Mejdan je trenutno dom OKK Sloboda, RK Sloboda, ŽKK Jedinstvo, ali se koristi i za odigravanje međunarodnih utakmica i mečeva u različitim sportovima, kao i za organizaciju različitih sportskih takmičenja, istaknuto je na sastanku te naglašeno da Centar služi i kao koncertna dvorana, te za organizaciju privrednih sajmova i konferencijskih skupova.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije