Potpisan ugovor za izgradnju obilaznice Bugojna

12.05.2022. 07:30 / Izvor: Akta.ba
zaobilaznica

Ugovor za izvođenje radova na izgradnji obilaznice Bugojna (prva faza) na magistralnoj cesti M16.4 Donji Vakuf - Bugojno potpisan je jučer u Sarajevu u okviru Projekta sanacije šteta nakon poplava i modernizacije cesta u FBiH.

Ugovor za izvođenje radova na izgradnji obilaznice Bugojna (prva faza) na magistralnoj cesti M16.4 Donji Vakuf - Bugojno potpisan je jučer u Sarajevu u okviru Projekta sanacije šteta nakon poplava i modernizacije cesta u FBiH.

Ugovor su potpisali direktor JP Ceste Federacije BiH, Ljubo Pravdić i predstavnici izvođača - koncerna u sastavu Putovi d.o.o. Grude i Dobojputevi d.d. Doboj Jug.

Projekt podrazumijeva izgradnju trase sa tri kružna toka, ukupne dužine 1.925 m, servisne prometnice, odvodnje, rasvjete i prometne signalizacije.

Rok izvođenja radova je 12 mjeseci, a vrijednost ugovora 4.528.639,46 KM.

Usluge nadzora nad izvođenjem radova dodijeljene su kompaniji Roughton Ltd.

Ugovor će biti finansiran iz kreditnih sredstava Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), saopćeno je iz JP Ceste FBiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije