Brčko: Za kapitalne projekte u ovoj godini obezbijeđeno preko 20 miliona KM

18.05.2022. 13:58 / Izvor: Akta.ba
brčko

Za kapitalne projekte koji su u toku i one koji treba da budu započeti u Brčko distriktu namijenjeno je preko 20 miliona KM budžetskih sredstava.

Za kapitalne projekte koji su u toku i one koji treba da budu započeti u Brčko distriktu namijenjeno je preko 20 miliona KM budžetskih sredstava. Novim rebalansom Budžeta ova cifra biti će uvećana za još nekoliko miliona maraka, a većina manjih kapitalnih projekata biće završena do kraja godine, piše radiobrcko.ba.

Glavni koordinator Vlade Brčko distrikta Željko Antić za Radio Brčko je kazao da se ovogodišnjim plasiranjem preko 20 miliona KM u gradnju infrastrukturnih objekata u Distriktu u praksi ostvaruje prošlogodišnje obećanje Vlade i Skupštine, a to je da Brčko distrikt ove godine bude jedno veliko gradilište. Od projekata koji se trenutno realiziraju ili su u pripremi realiziranja Antić je izdvojio: nastavak izgradnje Gradskog stadiona, novi objekat javnog zdravstva u krugu Doma zdravlja, završetak tri područna vatrogasna doma, rekonstrukcija hirurgije i pedijatrije u Bolnici Brčko, izgradnju obdaništa u Srpskoj Varoši, Klancu i Brodu, nastavak izgradnje sportskih dvorana u Potočarima i Poljoprivrednoj i medicinskoj školi i izgradnju transportnog cjevovoda.

Antić je napomenuo da su sredstva iz kapitalnog budžeta koja se sada realizuju većinom sredstva iz prethodnih godina, u budžetu za ovu godinu predviđeno je oko 13 miliona KM, a u rebalansu koji koji je Vlada već usvojila i koji do kraja maja treba biti usvojen i od strane Skupštine, predviđeno je oko 10 miliona KM.

Antić je još napomenuo da i JP „Putevi Brčko“ realizuje značajan dio sredstava iz kapitalnog budžeta na način da se oko četiri miliona KM ulaže u izgradnju ulica u gradu i prigradskim naseljima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije