Potpisan memorandum o gradnji gondole od Istočnog Novog Sarajeva do Jahorine

20.05.2022. 13:19 / Izvor: Akta.ba
gradnja gondole

Predstavnici Grada stočno Sarajevo, opštine Istočno Novo Sarajevo i kooperacije kineskih kompanija potpisali su juče Memorandum o razumijevanju.

Predstavnici Grada stočno Sarajevo, opštine Istočno Novo Sarajevo i kooperacije kineskih kompanija China National Aero-Technology International Engineering Corporation i AVIC International SHENZHEN Trading Company Limited potpisali su juče Memorandum o razumijevanju koji se odnosi na projekat izgradnje gondole od Istočnog Novog Sarajeva do Jahorine.

Primarni cilj memoranduma jeste da pruži široki okvir svim stranama za uspostavljanje saradnje i zajedničkog rada na ovom projektu, koji se tiče izgradnje jednokablovske žičare sa odvojivom gondolom od Istočnog Novog Sarajeva do Jahorine, te iznalaženje mogućnosti za finansiranje ovog projekta.

"Ovo je prvi korak ka eventualnoj izgradnji žičare, a u narednom periodu slijedi mnogo posla na svim stranama kako bi se vidjelo šta je sve potrebno za realizaciju ovog velikog i značajnog projekta za Istočno Sarajevo i turizam u ovom gradu", naveli su potpisnici memoranduma.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije